xa22

Der er mange fordele ved at rejse inden for Europas grænser. Der vil med garanti være masser af steder du ikke har set og oplevet. Specielt storbyerne i Europa rummer masser af historie, arkitektur, gastronomiske oplevelser, shopping, caféliv m.m. Der er derfor masser af grunde til at udforske vores eget kontinent i storbyerne.

Foruden alle disse oplevelser er der også den store fordel at det ikke tager særlig lang tid at komme til byerne med fly, ligesom det er muligt selv at køre til destinationerne på kør-selv-ferie. Læs mere om fordelene nedenfor og bliv klogere på hvordan du kommer bedst afsted.

Planlæg turen hjemmefra

Det er faktisk muligt blot at tage ud i Europa uden først at have planlagt turen ned til mindste detalje. Det kan dog ikke helt anbefales. Du vil klart få mest ud af ferien, hvis du forbereder og planlægger lidt hjemmefra. På denne måde opnår du at få set og prøvet de ting du gerne vil, samt de ting der inspirerer og interesserer dig.

Inden du tager afsted på ferien, er det vigtigt at have styr på hjemmefronten. Sørg for at have afsluttet projekter, så du ikke skal tænke over det på ferien. Er du i gang med at male, kan dette hurtigt gøres færdigt eller du kan finde billig fototapet online og anvende i stedet. Fototapeter er tapet med foto, som nemt påføres væggen i din bolig. Det kan fx være tapet med billede af en storby i Europa som du holder meget af, da du kan få stort set alle motiver på trygt dit fototapet.

Når du har fikset hængepartierne og er klar til at rejse, kan du med ro i sindet tage af sted og være afslappet på samme tid.

Flyvemaskine

Med fly eller i bil til storbyer i Europa

Der er fordele og ulemper ved både at tage fly og bil når du skal afsted på ferie. Med flyet kommer du hurtigere frem, men er nødsaget til at planlægge en del mere inden turen og er påtvunget destinationen inden for tidsrammen af din ferie. Med bilen tager det noget længere tid at komme frem, men på den anden side har du mere frihed når du er på ferien.

Du har din egen bil med, så du nemmere kan være spontan og har du set det du ville i én by, kan du i princippet køre videre til den næste og få oplevet noget mere. Har du en elbil, kan det dog være en god idé at huske at medbringe en ekstra lader til elbiler, da det ikke er alle lande i Europa der har lige stor tilgængelighed af ladere til elbiler. At køre ned igennem i Europa i en elbil kontra det at tage flyet er i øvrigt langt mere miljøvenligt, hvilket også er en fordel.

Husk afslapning

Storbyferier er ofte meget komprimerede, idet der ofte er så meget at se og opleve på ofte kort tid. Det kan derfor anbefales at tage lidt længere tid til ferien og huske at tage nogle dage ud til ren afslapning, som jo også skal prioriteres på en ferie.