xa22

Prag er en af Europas skønneste byer, og der er da også flere og flere, som har fået øjnene op for, hvor meget den har at byde på. Der er nemlig langt mere end billigt øl og skumle hoteller fyldt med gymnasieelever. Prag er rig på historie, fantastisk arkitektur og spændende kultur. Så hvis du er klar til få en skøn oplevelse, så pak kufferten! Men hvad skal du egentlig huske at putte i den? Her får du gode råd.

Tøj til alt slags vejr

Ligesom i Danmark er vejret i Prag temmelig utilregneligt. Det kan være solskin den ene dag, og regnvejr den anden. Så er det altså bare rigtig vigtigt at have det rette tøj med, for intet kan ødelægge en hyggelig tur gennem gamle stræder som forkert påklædning.

Som udgangspunkt er det i hvert fald en god ide at tage noget vandtæt tøj med. Det behøver måske ikke at være hele regnsættet, hvis du alligevel ikke gider at bruge det, men det er i hvert fald en god ide med en stilet regnfrakke, du lige kan have i tasken. Dog skal du også huske at tage en let jakke med, især hvis du er afsted om foråret og sommeren, for der kan sagtens være nogle rigtig varme dage, som ikke kræver særligt meget påklædning. Er det vintertid, når du besøger Prag, er det vigtigt med varmt tøj, som kan holde kulden ude. Temperaturerne kan nemlig sagtens blive lave, selvom det ligger mere sydligt end Danmark.

kuffert

En god detalje at huske, når du skal på storbyferie, er at have nogle sko med, som du kan gå langt i. Mange af os har noget begået fejlen at vandre gaderne i tynde i et par sneakers, som ser flotte ud, men til gengæld sørger for, at du får utallige ubehagelige vabler. Det er selvfølgelig vigtigt, at du synes dine sko er pæne, men i dette tilfælde er det vigtigt, at du ligeledes husker komforten.

Husk udstyret til bilen

Rigtig mange vælger at køre til Prag, og det er da også en god ide, for der er ikke specielt langt, turen derned er fin og simpel, og så slipper du for at skulle gennem ræset i lufthavnen. Herudover sparer du også CO2 ved at tage bilen, og det vil vi jo alle sammen gerne.

Når du skal have bilen med på tur, er der nogle ting, du ikke må glemme. Først og fremmest er det super vigtigt, at du har en god GPS med. Det kan være rigtig svært at finde rundt i byer, man ikke kender så godt, og så især når alle skiltene er på et andet sprog. Selvom din telefon har indbygget GPS, er det altså bare smart at have en separat GPS med. På den måde er du sikker på, at den altid virker, og så har du også bedre mulighed for selv at vælge, hvilke ruter du gerne vil tage.

En anden ting, du skal huske, er førstehjælpssættet. Du tænker måske, at man alligevel aldrig bruger det, men når man er i et fremmed land, er det vigtigt at have adgang til hurtig førstehjælp, hvis noget går galt. Derfor er førstehjælpssættet en detalje, du ikke må undlade.

gps