xa22

Nogle mennesker laver en såkaldt bucket-liste over de ting, de skal nå at prøve, før de dør. Det kan være alt lige fra at hoppe i faldskærm til at se nogle bestemte film. Hvis du har planer om at lave sådan en liste, kan du få inspiration til ting, du skal nå at prøve eller se på topplistat.se

Hvis du elsker at rejse og endnu ikke har besøgt Prag, kunne hovedstaden i Tjekkiet passende komme på listen. Prag er en flot by, der emmer af historie og flotte bygningsværker. Hvis turen går til Prag, er der specielt tre ting, du skal se på turen.  

Prags borg

Prags astronomiske ur

Det astronomiske ur er lidt over 600 år gammelt, og det samler hvert år mange turister til. Uret er en del af rådhuset i Stare Mesto, som er den gamle bydel i Prag. Det astronomiske ur sidder på et tårn, som er lavet i en gotisk stil, og som altså også er en del af rådhuset. Uret er designet af Jan Sindel, der var professor i matematik og astronomi. Uret er bygget op således, at der nederst er en kalender, udenom uret vises de 12 måneder, og yderst er der lavet en navnekalender. 

Der samles flere hundrede turister foran uret hvert timeslag. Når klokken slår hel, bevæger de fire figurer ud for urskiven sig. De fire figurer skal symbolisere det negative ved det jordiske liv. Ovenover i det gotiske tårn går de 12 apostle forbi, måske for at minde om at der er en større mening med livet. 

Prags borg

Borgen i Prag har gennem mere end tusinde år lagt hus til flere forskellige statsoverhoveder. Prags borg har både huset tjekkiske præsidenter, Bøhmiske konger og tysk-romerske kejsere. Borgen er en af verdens største borgkomplekser, og den består både af paladser, kirkebygninger og haver. Det mest dominerende ved borgen er Skt. Vitus katedral. Katedralen er en romersk-katolsk kirke, og den blev bygget i 1929. Det store og prangende tårn er 60 meter høj, og kirken er bygget i en gotisk stil. 

For at komme op til Prags borg kan man gå ad den gyldne gade. Gaden er meget lille og består af små huse, der enten er bygget helt ind i borgmuren, eller også er de bygget i de små mellemrum i muren. Den gyldne gade har fået navnet, fordi der i datidens Prag skulle have boet både guldsmede og alkymister i gaden.    

Karlsbroen I Prag

Karlsbroen

Karlsbroen er centralt placeret i Prag, og den bruges som en fodgængerbro. Der er derfor ofte sælgere og kunstnere med boder, hvor turisterne kan købe ting med hjem. Du har muligvis set broen på film eller i musikvideoer, da den har været med i lidt af hvert. Karlsbroen kan blandt andet ses i filmen Mission: Impossible. 

Den populære bro er 516 meter lang og er pyntet med 30 statuer og skulpturer. De 30 staturer og skulpturer blev opstillet i 1700-tallet, men siden 1965 er de en efter en blevet erstattet af kopier. De originale skulpturer er sat til udstilling på Prags nationalmuseum, og du kan derfor passende besøge museet, hvis du vil se de originale skulpturer.