xa22

Uanset om du længe har gået med Prag i tankerne, eller at du spontant vælger en tur til dertil, så er det en rigtig god idé at undersøge prisklassen. Hvor dyrt er det? Kan man finde billige muligheder for mad? Hvad med turistattraktionerne? Disse spørgsmål skal man huske at stille sig selv inden, man rejser afsted. På den måde sikrer man sig, at man har en idé om, hvor mange penge man egentlig kommer til at bruge undervejs. 

Flod i Prag

Den spontane storbyrejse

Tager man til Prag på en spontan tur, eller som en ekstra storby i sin backpackerrejse, så kan det være svært at planlægge forud, hvor mange penge man vil bruge. Langt de fleste storbyer i Europa kan klares på budget. Du vil altid kunne finde dyre steder, men det handler om at undgå disse. 

Et godt tip til at spare penge, er at vælge hostels fremfor almindelige hoteller. De er ofte billige, og så hænger de rigtig godt sammen med vores andet tip. Lav din egen mad. Det løber hurtigt op, hvis man skal ud og spise til hvert måltid. På hostels er der ofte en køkken, hvor du aftenen forinden kan forberede din frokost, så du ikke kommer til at bruge dyre domme på en pastaret fra den italienske restaurant på hjørnet. 

Sådan kan du finansiere rejsen

Det kan være rigtig fristende at tage et lån, når der med flot skrift står kviklån med straks udbetaling. Det er dog ikke altid den bedste idé. Står du og drømmer om Prag, er det altså vigtigt at have styr på sin økonomi. Selvom Prag og Tjekkiet kan klares på budget, er det altid rart at have mere med end, man regner med at skulle bruge. 

Pengepung med kort og mønter

Opsparing eller lån

Lån penge nu, hvis du ønsker at rejse afsted med det samme. Ellers kan du spare op. Hvis du blot lægger et beskedent beløb til side hver måned, så opdager du hurtigt, at det slet ikke er så slemt at lave en opsparing. Du kan også altid tjekke dine udgift-poster for at se, om der er nogle områder, du kan skære ned på. Dét er der højst sandsynligt. Gennemgå derfor din økonomi for at se, om der er steder, du kan spare.