xa22

Du kender det måske. Du har klikket rundt i timevis og endelig har du fundet den rette billet, på det rette tidspunkt. Det hele falder på plads. Det kan være lidt af et virvar at skulle finde rundt i flybilletternes verden, og er du ny på området, kan det måske helt dræbe din rejselyst. Frygt dog ikke, vi har i denne artikel samlet en række gode råd til, hvordan du bedst griber flybilletsøgningen an. På den måde sikrer du dig, at du ikke ender på skumle hjemmesider, hvor du bliver nødt til at skulle fjern adware på din mac for at kunne fortsætte.

fly

Skal man købe gennem en portal eller et flyselskab?

Dette er muligvis det første spørgsmål, du har stillet dig selv. Der er nemlig stor forskel på de to. Den store forskel ses ikke mindst på prisen, da portalerne ofte er noget billigere end hvis du booker direkte gennem et flyselskab. Der er dog flere ting, man skal være opmærksom på med dette. 

Når du booker gennem et flyselskab, kan det eksempelvis være SAS, Norwegian, Emirates etc. Her er det altså en handel mellem dig og flyselskabet og ikke andet. Disse billetter kan findes på flyselskabernes hjemmesider. 

Booker du derimod en flybillet gennem en online portal, så er der tale om hjemmesider som expedia.dk og flybillet.dk. Momondo.dk og skyscanner.dk er også online portaler, men her forhandler de ikke flybilletterne. De finder derimod de bedste priser. 

Dette skal du holde øje med, når du køber gennem en portal

Det besværlige med online portalerne er, at det er svært at placere ansvaret. Man kan nemlig i nogle tilfælde risikere, at hverken portalen eller flyselskabet vil påtage sig skylden, hvis noget skulle gå galt. Derfor skal du altid holde godt øje med alle betingelserne, der dukker op, når du er ved at købe din flybillet. 

Portalen kan fraskrive sig retten til alt ansvaret. Dette skal der dog informeres mindst 2 gange om under dit køb af billetterne. Selvom det kan være tungt arbejde, er det altså en god idé at læse alt grundigt igennem, hvis du vælger at købe gennem en online portal. På den måde undgår du at stå med både portalen og flyselskabet, hvor ingen af dem vil påtage sig ansvaret for en eventuel aflysning, forsinkelse eller kompensation. 

Frustreret_kvinde

Undgå at købe flybillet gennem portaler

Vibeke Myrtue Jensen, der er politisk rådgiver i Forbrugerrådet Tænk anbefaler, at man som udgangspunkt ikke køber flybilletter gennem online portaler. Det kan nemlig ødelægge hele ens ferie, hvis man står med en aflysning, hvor ingen af parterne vil tage ansvar for det. Jensen anbefaler derimod, at man bruger de online portaler som inspiration. Her er det dog også muligt at bruge tidligere momondo.dk og flybillet.dk. Der skal man så være opmærksom på at styre udenom portalerne, der stadig vil dukke op der. 

Med disse gode råd er der ikke meget, der stopper dig fra at hoppe på flyveren til dit næste store eventyr!