xa22

At danskerne er vilde med maratonløb kommer nok næppe som nogen overraskelse for de fleste. Men har du nogensinde overvejet at tage din passion udenfor landets grænser? Faktisk bugner Europa med fantastiske maratonløb, der er lige dele udfordrende og lige dele gudsmukke. Faktisk skal du ikke engang rejse særligt langt for at finde det perfekte maratonløb. Tjekkiets hovedstad Prag byder nemlig på et af de smukkeste maratonløb på det europæiske kontinent. Men før du booker billetten er det vigtigt at du får konditionen i orden. Så her kommer et par gode tips til den perfekte maraton træningsplan.

Maraton

Opbyg dine ugentlige kilometer

Det første du skal gøre er selvfølgelig at begynde at løbetræne. Dette bør helst påbegyndes omtrent 13 -20 uger før selve løbet i Prag, og skal ideelt set ramme ca. 65 kilometer om ugen. Dette bør starte forholdsvist blidt for til sidst at ende med et betydeligt højere antal løb. En tommelfingerregel vil være, at forøge dine kilomtertal med omtrent 10 procent hver eneste uge. Sørg derfor for at afsætte tid til din løbetræning, så du løber tre til fem gange om ugen. Sørg desuden for at én af disse ugentlige løb bliver et langdistanceløb. Dette vil nemlig gradvist få din krop til at vænne sig til de større kilometertal. Husk også at inkorporere intervaltræning, samt løb i forskellige tempo. På denne måde vil du nu styrke din udholdenhed.

Husk at lade din krop hvile 

Idet du nu skal til at udsætte din krop for en temmelig hård belastning, så er det derfor utroligt vigtigt at du også giver kroppen tid til at komme sig oven på strabadserne. Dette trin må under ingen omstændigheder springes over, idet der nemt vil kunne opstå skader uden regelmæssige helingsperioder. Desuden vil du lynhurtigt føle dig overvældet af opgaven, hvilket i sidste ende ikke vil hjælpe på din motivation til at træne.

Loebebaand

Træn derhjemme

Hvis det nu enten sner eller øsregner, så det nu ikke er muligt at løbe udendørs, så bør du dog ikke miste håbet. Du kan nemlig sagtens træne til dit maratonløb i Prag uden overhovedet at sætte en fod udendørs. Her tænkes der naturligvis på at tage et løbebånd i brug. løbebånd såsom Odin T6 gør virkelig et godt job, når det kommer til at efterligne de udendørs forhold. Du kan b.la. finde den og andre lækre modeller hos løbebåndsguiden.  God træning!