xa22

Det er forskelligt fra person til person, hvilken type rejse man foretrækker. Nogle elsker at bruge deres ferie på at ligge og tage sol på stranden, imens man læser en god bog. Andre foretrækker by-ferier, hvor man kan opleve en masse nye bygninger og seværdigheder. 

Hvis du er interesseret i arkitektur, så bør du helt sikkert besøge Prag. Denne by byder nemlig på en række smukke bygning, som man bare må se. Læs med herunder og bliv inspireret til din næste ferie. 

Prag Borg

Det gamle rådhus og det astronomiske ur 

Den gamle rådhus – som faktisk er det ældste i Prag – er bygget i en smuk gotisk stil, og den indeholder smukke, historiske repræsentationslokaler og underjordiske rum, som enhver, der er interesseret i arkitektur og historie, vil elske. Derudover så er bygningen besmykket med et astronomisk ur, som har en enormt smuk urmekanisme. 

Hvis du bliver inspireret af de smukke bygninger, så er det bare med at finde nogle gode tilbud på byggevarer og så gå i gang med dine egne byggerier, når du kommer hjem fra din ferie. 

Sankt Vitus-katedralen 

Denne smukke katedral er en af de vigtige religiøse bygninger i Centraleuropa. Denne enorme bygning kan man da også se fra stort set hele Prag, da dens enorme spir måler helt op til 96,5 meter. Inde i katedralen kan opleve gravkamre, mosaikker og religiøse billeder, såvel som man kan se de tjekkiske kronjuveler. 

Plan over byggeri

Prags Borg 

Prags borg ligger på højdedraget ved Vltava, og det har dermed en fantastisk udsigt udover byen. Prags Borg har igennem tiden været hjemsted for en række konger og præsidenter, hvilket naturligvis også afspejler sig i den overdådige arkitektur. Prags Borg er et større område, som bl.a. inkluderer Sankt Vitus-katedralen, så man kan sagtens gå på opdagelse i dette skønne område. 

Sankt Georg-basilikaen 

Sankt Georg-basilika er den ældste kirke, som stadig findes i Prag i dag. Denne kirke kan man ligeledes finde indenfor Prags Borg, så man kan sagtens slå et smut forbi, når man alligevel er ude i området. Denne smukke, røde kirke er bygget i gotisk stil, så den er helt sikkert et kig værd.