xa22

Har din partner på et eller andet tidspunkt klaget over, at du larmer når du sover. Måske skærer du tænder eller måske snorker du. Hvis dette er tilfældet, så er du absolut ikke alene. Der er nemlig rigtig mange danskere, der lider af problemer med tænderskæren og/eller snorken. 

Rejse og fritid

Et udbredt problem på ferien

Hvis der nu blot var tale om et larmende problem, så ville det måske ikke være helt så galt; men desværre er problemet oftest langt mere alvorligt. En fast følgesvend til din tænderskæren/snorken er nemlig tit kroniske spændingshovedpiner og ømme kæbemuskler. Og hvis du oven i købet står og skal en tur til Prag, så kan det faktisk komme til at påvirke din ferieoplevelse i særdeles høj grad. Dårlig nattesøvn på grund af ovennævnte problemer kan nemlig på afgørende punkter gå ind og påvirke hele din ferieoplevelse. Så sørg endelig for at få gjort noget ved problemet inden afgang.

Hvad er forskellen på tænderskæren og bruksisme?

Du har måske hørt begrebet bruksisme nævnt i forbindelse med tænderskæren, men hvad dækker begrebet egentlig over. Bruksisme er blot den medicinske betegnelse for problemer med at skære tænder, og betyder i store træk det samme som tænderskæren. Det lyder måske selvindlysende, men når du skærer tænder, så udsætter du faktisk både din kæbe og tænder for et usædvanligt hårdt pres. Dette skyldes nemlig, at din kæbe bevæger sig forlæns og baglæns med en alt for stor kraftpåvirkning. Og dette er noget man tydeligt kan mærke i kroppen næste morgen. Men konsekvenserne kan faktisk være langt større i det lange løb. Hvis du ikke får gjort noget ved din bruksisme, så kan du faktisk ende med at beskadige emaljen på dine tænder – og endda dine tænders form. Derfor bør du overveje at begynde at bruge en bideskinne.

hovedpine

Hvad gør bideskinnen så god?

En bideskinne er kort sagt en lille skinne, der kommes i munden om natten. Denne bideskinne vil helt automatisk skabe et mellemrum (og en polstring) mellem dine tænder, og vil på denne måde eliminere din tænderskæren – samt alle de dertilhørende problemer i de vågne timer. Find din bideskinne pris online.

Tag andre midler i brug

Selvom en bideskinne er særdeles effektiv til at sætte en stopper for din tænderskæren, så vil den dog ikke altid være nok til helt at fjerne f.eks. din spændingshovedpine. Du kunne nemlig også have spændingshovedpine pga. stress eller angst. Tag f.eks. et kig på Dagens.dk og en af deres mange informative artikler, der netop bugner med gode råd til at forbedre din livskvalitet.