xa22

Særligt mange unge danskere døjer i dag med både selvtillid og selvværd. For at kunne forstå problemstillingen ordentligt er det dog vigtigt først at kunne skelne mellem selvtillid og selvværd. Selvtillid er, som det også lidt fremgår af ordet, tillid til sig selv og ens evner. Selvværd er dog lidt anderledes og handler i langt højere grad om, i hvor høj grad man værdsætter sig selv uden nødvendigvis at skele til ens egne præstationer. Langt hen ad vejen hænger de to selvfølgelig uløseligt sammen, men i sidste ende bør man prioritere sit selvværd. De fleste har nok mødt et menneske med for meget selvtillid, men man kan aldrig have et for højt selvværd.

Omgiv dig med kærlighed

Problemet er bare, at det kan være rigtig svært at gøre noget konkret for at ændre sit selvværd. På mange måder er det som om, at man bliver ødt til at snyde sin egen hjerne til at tro noget nyt. Det absolut bedste man kan gøre for både sin selvtillid og sit selvværd er dog at kaste sig ud i nye ting. Det kan nemlig bevise over for en selv, at man kan meget mere end man tror, og at man er værdifuld på trods af sine mangler. Det kan være, at du begynder på en ny hobby eller forsøger at møde nye mennesker. Hvad end det er, bør du forsøge at komme en smule uden for din komfort zone.

En anden vigtig del at det at opbygge et højt selvværd er desuden at omgive sig med venner og familie, som rent faktisk sætter pris på en. Som nævnt før, kan det være enormt svært at overbevise sig selv om, at man er mere værd. Hvis man konstant bliver mindet om det eller i hvert fald bliver elsket af sine omgivelser, er det noget nemmere at tro på det. 

Gode venner

Arbejd på din selvtillid

Som før etableret er selvtillid og selvværd uløseligt sammenbundne, og derfor kan det selvfølgelig også være en god ide at styrke sin selvtillid. Det gør rigtig mange mennesker ved at ændre på, hvordan de ser ud. Hvis man selv synes, at man ser godt ud og går godt klædt, så resulterer det i en ret fysisk manifestation af selvtillid. Man vil kaste skuldrene tilbage og endda gå og tale mere selvsikkert. Man kan altså begynde at gå en anelse mere op i mode, og hvordan man går klædt, og derigennem kan man opnå store mængder selvtillid og selvværd. Noget så simpelt som en manicure kan dog også gøre underværker på den front. Læs her for mere info  om, hvordan du selv kan ordne en pæn manicure.

Andre arbejder på deres krop gennem motion for at opnå selvtillid, hvilket faktisk også kan være en rigtig god måde at gøre det på. Udover at man rent faktisk bliver sundere og bedre udseende grundet motion, udløser det nemlig også et lykkehormon i hjernen. Motion er kort sagt den nemme måde at blive mere lykkelig på. Med motion skal man dog også passe på, at man ikke får den slanke krop som de eneste mål. Så kan motion nemlig hurtigt blive en kilde til ulykke fremfor selvtillid. Hvis man gerne vil gøre det nemt for sig selv at få trænet dagligt, så bør man måske anskaffe sig en maskine, der kan stå i hjemmet. Det kunne for eksempel være en romaskine, som du kan læse meget mere om på romaskineguiden.dk

Tag et skridt tilbage

Grunden til at vi generelt kan se så mange mennesker med lavt selvværd i dag kan dog i høj grad også spores tilbage til de sociale mediers kæmpestore rolle i den moderne verden. Det er ikke nemt at være sikker i troen, at man er noget værd, når man konstant bliver bombarderet med fortællingen om, hvordan andre menneskers liv er bedre end ens eget. Vil man en gang for alle gøre op med dårligt selvværd, bør man derfor måske også tage et skridt væk fra de sociale medier.

Romaskine