xa22

Prag er både hovedstaden og den største by i Tjekkiet. Byen er placeret på bredden af floden Moldau. Prag er en fantastisk by at rejse til, og den byder både på mange forskellige seværdigheder, og samtidig er der mulighed for at spise noget lækkert mad. Ikke nok med at byen summer af liv og historie, så er det også billigt at købe både mad og tøj i Prag. Der er derfor nok at tage fat på, hvis turen går til Prag, det sværeste bliver at udvælge, hvad de forskellige dage skal gå med.

Sightseeing i Prag

Der er god mulighed for at komme ud og opleve noget, når man ankommer til Prag. Hvis man har lyst til at se byen fra et lidt andet perspektiv, kan man tage på en bådtur på floden Moldau. Det er en rigtig god måde at se byen på og danne sige et overblik. Samtidig er en sejltur også en lidt anden oplevelse end at sidde i en sightseeing bus.

En anden seværdighed der er værd at tage et kig på, er Prags borg. Den stammer helt tilbage fra år 870 og er flere gange i løbet af dets levetid blevet bygget om. Borgen har altså både været præget af en gotisk stil og senere hen den nyklassicistiske stil, som i dag specielt kan ses på borgens ydre. Borgen har huset flere forskellige statsoverhoveder, og den har stået model til en lang række historiske begivenheder. Borgen emmer altså af historie, og den er bestemt et besøg værd.

Cafeer og restauranter

Efter en lang dag med enten sightseeing eller en god portion shopping kan det være tid til at få sig en bid mad. Langs Prags gader er der rig mulighed for at få god tjekkisk mad til meget billige penge. Prag er kendt for deres gode og billige øl, men de laver også noget lækkert mad, der er værd at smage på. Når man nu er af sted, er det spændende at udfordre sig selv og smage noget nyt mad, så man udvider sin horisont.

Mange af de traditionelle tjekkiske retter består af kartofler og kød, så det er i virkeligheden ikke langt fra det danske køkken. En meget traditionel tjekkisk ret er Vepo knedlo zelo, som er stegt svinekød serveret med dumplings og med syltede kål til.

Adrenalin i Prag

Hvis man er den mere aktive type, der kan lide at mærke adrenalinen pumpe rundt i blodet, så er der også god mulighed for at finde en aktivitet i Prag. Der er blandt andet god mulighed for at se Prag for oven. Med en tur i et tandem sky Diving eventyr er der rig mulighed for at mærke suset i kroppen. På flyveturen på vej op i luften er der god tid til at nyde udsigten og se Prag for oven. Når turen går ned med faldskærm, er der mulighed for at mærke suset i kroppen og samtidig få en uforglemmelig oplevelse.

Hvis du vil prøve en anden form for aktivitet, som også kan få adrenalinen til at pumpe rundt i blodet, er der mulighed for at prøve at skyde med en Ak47. Det er ikke mange steder, hvor der er mulighed for at prøve forskellige våben af. Der vil være både instruktører og vejledere til stede, som er med til at guide jer og sørge for at i føler jer trygge.

skydive

Der findes så mange forskellige aktiviteter, man kan prøve af. Det kan være, at du har en bucket liste, hvor det handler om at sætte flueben ved en masse forskellige aktiviteter. Klik her og få inspiration til endnu flere aktiviteter der kan komme på din bucket liste.