xa22

Du elsker helt sikkert dit kæledyr, så hvorfor ikke tage det med på ferie i stedet for at få det passet derhjemme? Der er selvfølgelig forskel på, hvilket dyr du har, og hvor du skal hen. Nogle steder egner sig bare bedre til dyr end andre, og nogle dyr er mere til transport end andre. Hvis du tænker, at du godt kunne tænke dig at tage dit dyr med, men er i tvivl om detaljerne, så læs med her, og bliv klogere.

Hvor går turen hen?

Hvis du ikke skal specielt langt, eksempelvis til Nordtyskland eller Sydsverige, er det oplagt at tage dyret med. De fleste dyr kan sagtens klare nogle timer i bil, og samtidig er klimaet meget sammenligneligt med det, vi er vant til, så der kommer ikke ubehagelige ændringer for dyret, som kan stresse og forvirre.

Hvis du skal med fly, er det lidt en anden sag. De færreste dyr kan lide at flyve, og derfor vil køreferier i de fleste tilfælde egne sig bedre. Du kan dog godt tage for eksempel din hund med ud at flyve, men du skal være forberedt på, at det nok ikke ligefrem bliver en god oplevelse for den.

Skal du på en længere køretur, det kunne jo være til Prag, skal du tage hensyn til, at dit dyr har brug for pauser. Du kan i princippet godt tage det med, hvis du sørger for, at I ofte stopper, så dit dyr kan få strækket benene, kan få frisk luft og kan få noget at spise. Det er en god ide at dele turen op i flere stop, hvis den er lang. Eksempelvis kan I tage en overnatning på et hotel, men husk lige at tjekke, om dyr er velkomne, inden du booker det.

kat

Hvilket dyr har du?

Det er ret normalt at tage sin hund med ud at rejse. Det giver da også god mening, for hunde er generelt gode til at håndtere nye situationer, så længe de er i selskab med deres elskede menneskevenner. Skal din hund med på ferie, er det vigtigt, at du pakker ting til selve turen. Så husk jeres hunter divo sele, så I er klar til at gå en tur, når I lige holder en pause på vejen.

Katte kan også sagtens komme med på ferie, men hvis du skal på de helt lange ture, er det ofte bedre at lade dem blive hjemme. Det gælder især, hvis det er en kat, som plejer at komme ud derhjemme. Når katten er vant til at være ude, vil den formentlig også gerne ud, imens I er på ferie. Så skal du hele tiden sørger for, at den ikke stikker af, for katte kan sagtens blive forvirrede, når de pludselig skal klare sig selv i et nyt land.

Har du en kanin, er det simpelthen bedst at få den passet et andet sted. Kaniner hader at rejse, og du risikerer faktisk, at maven går i stå, så her skal du virkelig tænke dig om, inden den kommer med.