xa22

Der findes ikke mange tidspunkter i livet, hvor du har lige så store muligheder for at rejse, som du har i din ungdom. Når du går i skole og er under uddannelse, har du ferie oftere end andre voksne. Dette betyder også, at du har mere tid til at rejse, hvis du altså sparer lidt på SU’en. Desuden kan du, hvis du har lavet en god opsparing, tage et helt år ud af kalenderen efter endt skolegang og rejse lige så længe budgettet tillader.

Skab gode minder

Der er selvfølgelig masser af gode minder at skabe på de ugentlige byture, men hvad nu hvis du havde muligheden for at nyde en kold tjekkisk øl i solen på de eventyrlige gader i Prag? Ville du ikke hellere det end at drikke pengene væk i en mørk Københavnsk bar?

Er du åben og imødekommende nok, findes der mange spændende bekendtskaber ude i den store verden. Dette kan føre til nye og sjove oplevelser, for hvem ved, måske inviterer de dig med på rejser til steder, du ikke havde tænkt på at besøge. Måske har de kontakter, der kan arrangere ture til steder, der endnu ikke er besøgt af turister.

Og tænker du fremad, kan det øge dit netværk, hvilket dermed forbedrer dine muligheder for at drømme om en større karriere end at sidde bag kassen i et dansk supermarked.

Det udvikler dig som person

For ikke at tale om alle de gode oplevelser, du får ud af at rejse, så udvikler det dig meget mere som person end noget andet – især hvis du rejser solo. Selv under planlægningen skal du tage bevidste og selvstændige valg, for ingen kan beslutte for dig, hvor du vil rejse hen.

Når du så kommer ud i verden, står du helt på egne ben. Du er nødt til at kunne klare dig selv. Det kan godt være, du hyrer en rejseguide, men du er stadig nødt til at finde steder at spise osv. Derudover er selve oplevelserne med til at udvikle dig til en version af dig selv, du ikke vidste fandtes.

Som så mange andre har udtalt, så er man et helt nyt menneske, når man kommer hjem. Og det eneste man har lyst til, er at tage af sted igen med det samme.

Har du brug for inspiration til din næste rejse, så tag et kig på denne side.