xa22

Er du også vild med at rejse? Det er der bestemt ikke noget underligt i, for en rejse er god for både krop og sjæl. Selvom vi mennesker i bund og grund godt kan lide rutiner, så har vi brug for at blive hevet godt og grundigt ud af den daglige trummerum engang imellem.

Det kan du for eksempel gøre med en lækker rejse til Prag. Prag er en god destination, fordi den ikke ligger for langt væk. Den er heller ikke for dyr, og der er noget for den kulturinteresserede, for den madglade og for den, som godt kan lide en god bytur.

Rejser koster

Men problemet med den store rejselyst kan selvfølgelig være, at pengene ikke altid strækker sig til det. Lige meget hvor billig destinationen er, så løber transport, hotel, mad og sightseeing nemlig op. Men der er ingen grund til, at det skal standse dig.

Hvis du tænker over smarte måder, hvor du kan spare i hverdagen, så kan du nemlig få råd til flere rejser og mere fede oplevelser på rejsen. Her kommer derfor tre små tips til, hvordan du kan spare penge på og i din bolig.

sparegris

Brug selvklæbende magnetbånd

Der er mange måder at fikse små problemer som opslagstavler, der skal hænges op, håndtag, der falder a fog lignende derhjemme. Men en nem og smart måde at gøre det på er med selvklæbende magnetbånd. Disse bånd kan nemt klistres på en given overflade, hvorefter det ønskede objekt kan sættes på.

Det virker måske ikke som mange penge, du sparer, hver gang du benytter magnetbåndene frem for en anden løsning. Men i længden løber det op, og igen er det et eksempel på, hvordan du kan spare på de små ting for at samle pengene sammen.

Lav en madplan

Madbudgettet er noget, som for mange af os godt kan komme til at stikke lidt af. Vi vil gerne spise godt, og vi vil gerne kunne lave lækre og varierede retter. Tit kommer til at koste, og nok også for meget.

Men mange af udgifterne skyldes faktisk, at vi smider rigtig meget mad ud. Vi er for dårlige til at planlægge, og derfor køber vi meget mere, end vi rent faktisk bruger. Dette kan du ændre på, hvis du lægger en madplan. På den måde kan du se præcis hvor meget du skal bruge, og hvad du skal spise op.

Sluk på kontakterne

Denne her glemmer du sikkert tit, men den er vigtig. Husker du at slukke på kontakterne sparer du strøm, og på den måde bliver din elregning betydeligt mindre. I det lange løb kan det betyde meget for din økonomi.

fly