xa22

Malteseren er for mange den perfekte familiehund. Selvom det ikke endnu er en populær race i Danmark, så er der mange der er ved at få øjnene op for denne lille, venlige og rolige hund. Der er en god grund til, at malteseren har fået dette ry, den er nemlig en lille rolig hund, som er super velegnet som familiehund. Den er derudover en god begynderhund til folk der ikke har haft hund før, da den er relativt nem at træne og passe og ikke skal have så meget aktivitet.

Hunden er kun omkring 23 centimeter høj over skuldrene og vejer kun mellem et og tre kilo, så det er en meget lille hund. Hvis du gerne vil lære mere om malteserhunden, så kan du med fordel læse med på malterserhund.dk.

Pasning og træning af malteseren

Som nævnt, så er malteseren en lille og rolig hund, som er perfekt egnet som familiehund. Den er intelligent og lærenemt og er hurtigt til at opfange nye kommandoer. Du kan derfor nemt lære den en masse forskellige tricks, og man ser også ofte malteseren som cirkushund, netop fordi den har denne evne. Den er dog livlig, og kan godt tabe fokus til tider, men med en god træning kan du nemt og hurtigt opdrage din malteser. Malteseren er lydig, og er godt egnet til den mest basale lydighedstræning.

Den er dog ikke så lydig som andre hunderacer, og man skal derfor ikke regne med at den kan lære den mere ambitiøse lydighedstræning, men hvis hunden skal være en familiehund, kan du nemt og hurtigt lære den de kommandoer det kræver at være en del af familien. Hvis du bor i lejlighed så er malteseren den perfekte hund. Den er lille og passer ind i de fleste små lejligheder. Derudover kræver den meget lidt motion, så du skal ikke have den op og end af lejligheden flere gange om dagen. En enkelt gåtur plejer at være nok for denne hund.

En hund der passer på sin familie

På trods af sin størrelse, så har malteseren et udviklet vagtinstinkt, hvilket gør, at den vil stå ved døren hver gang nogen nærmer sig. Den vil gå langt for at passe på sin familie, og vil altid være opmærksom på hvad der sker omkring den. På trods af dette egner den sig naturligvis ikke til vagthund på grund af dens størrelse, men dens gejst kan man ikke tage fra den.