xa22

Prag er et fantastisk. Efter Berlinmurens fald har byen oplevet en voldsom tilstrømning af turister, og det er der såmænd god grund til. Prag er en moderne by, der samtidigt er et unikt stykke europahistorie, som ingen bør snyde sig selv for at opleve. Læs videre her.

prag-vinter

Inden turen

Inden enhver afrejse, er der en masse planlægning, der lige skal klares. Hvad skal man se? Hvad skal man lave? Selvfølgelig skal man se de mest berømte seværdigheder, men husk dog også at slappe af. Afsæt f.eks. en dag helt uden de sædvanlige turistture, og tilbring en eftermiddag i Prags mange udendørsarealer. Medbring f.eks. en grill hjemmefra, og prøv kræfter med nogle af de lokale specialiteter; en lækker og anderledes måde at tilbringe en eftermiddag på.

 

Hoteller i Prag: stort udvalg

Fra luksuriøse boutique-hoteller i nærheden af byens største seværdigheder til mere beskedne, billige hoteller. Prags mange hoteller flyder over med personlighed, og har noget for enhver smag. Her er et par af de bedste hoteller som byen kan tilbyde.

 

  • U zlaté studně : Det er lidt af en opgave, at finde U zlaté studně (eller “Ved den gyldne brønd”). Hotellet befinder sig i en historisk bygning fra det 16. århundrede ved foden af ​​Prag Slot. Hotellets restaurant er desuden med dens fantastiske terrasse en af de fineste i Prag.
  • Dancing House Hotel: Dancing House er et femstjernet hotel i tre etager, og er samtidigt et af Prags mest ikoniske landemærker. Forkæl dig selv med en nat i Ginger Royal Suite (til hele 2000 euro pr. nat), og oplev en imponerende 180-graders udsigt over hele Prag.
  • U Raka: Hotellet ligger ved enden af ​​en brostensbelagt gyde i det maleriske Novy Svet-kvarter nær Prag Slot. Med blot 6 værelser skal man dog booke i god tid, da der er rift om pladserne. U Raka transporterer på smukkeste vis den besøgende tilbage til en bøhmisk landsby fra det attende århundrede.
  • Mandarin Oriental: Hotellet ligger i et af Mala Stranás tidligere klostre, og er sprængfyldt med historisk stemning. Hotellets fremragende service vil få dig til at føle dig som en VIP, selv i de billigere værelser.
  • Salabka: Prag er mere end øl. Tjekkiet producerer faktisk også en masse vin. Salabka ligger smukt på en bakke over Chateau Troja, og er kendt for sin gourmetrestaurant, der serverer vin fra egen tilstødende vingård. Hotellet har seks lejligheder med synlige bjælker og stilfuld indretning.
  • Hotel Jalta: Under kommunismen var Hotel Jalta stedet, hvor udenlandske besøgende lagde deres hoveder. Dengang var hotellet fuldt udstyret med aflytning i kælderen på vegne af det tjekkiske hemmelige politi, men er nu en del af et fascinerende museum, som gæsterne har gratis adgang til. Tiderne har gudskelov ændret sig, og Jalta er nu et hotel, der uden problemer kan leve op til selv den mest kræsne rejsendes forventninger.
  • One Room Hotel: Øverste etage i Žižkovs grimme tv-tårn er for nyligt blevet omdannet til et særdeles eksklusivt hotel. Der er nemlig kun ét værelse, der ligger placeret 70 meter oppe i luften.

Besøg Prag

Lyst til mere?

Hvis Prag har givet dig blod på tanden mht. rejser i nordeuropa, hvorfor så ikke tage et kig på Hamborg, der virkelig er en skjult juvél, der endda ligger lige rundt om hjørnet. Hamborg er mere end blot en gennemkørselsby, og byder på langt mere end bare en bratwurst (selvom de selvfølgelig også er et besøg værd).