xa22

Når turen går til Prag, så kan man nemt se frem til en fantastisk ferie med en masse forskellige oplevelser. Måske har du været i Prag før, måske er det første gang, at du skal besøge den tjekkiske hovedstad. Lige meget hvad, så er det en by, som bliver ved med at give.

Her er noget for enhver smag. Hvis du er til historie og kultur, så er der masser af mulighed for at opsøge dette. Er du mere til lækker mad, så har det tjekkiske køkken en masse at byde på. Og er du til byture og kultur, så kan det mere moderne kvarter give dig alt dette.

 

Husk at planlægge op til ferien

Men når du skal på fere til Prag, så skal du huske at planlægge. Det gælder ikke kun, når det kommer til selve ferien. Det handler i høj grad også om, at du skal have ordnet ting forinden.

Det kan være svært at overskue alle de ting, som du skal nå inden og under rejsen. Tit kommer man til at sylte planlægningen, fordi den er stressende. Men det er bedst at være i god tid, og her får du lidt hjælp til, hvad du skal huske inden ferien til Prag.

Meld ferie til din a-kasse

Dette råd gælder selvfølgelig kun dig, som er arbejdsløs og får dagpenge via din a-kasse. Her er det nemlig enormt vigtigt, at du melder ferie til din a-kasse. Du kan nemlig ikke få dagpenge i den periode, hvor du er på ferie.

middag

Det kan selvfølgelig være fristende at glemme at melde ferie og få det fulde dagpengebeløb udbetalt alligevel. Men dette er ikke lovligt, og det er desuden uetisk. Bliver det opdaget, kan du få en bøde, så sørg for at melde ferie til din a-kasse i god tid.

Tjek datoen i dit pas

De fleste af os er efterhånden ved at være ret vante til, at vi skal have pas med, når vi rejser. Selve det med at huske passet er derfor ikke så svært for de fleste af os længere. Men hvor tit husker du egentlig at tjekke udløbsdatoen i dit pas, før du tager af sted?

kort over europa

Mange lufthavne og mange lande har den regel, at et pas ikke må have en udløbsdato, der ligger mindre end tre måneder efter feriens afslutning. Er det tilfældet, så opfatter de måske ikke passet som gyldigt. Nogle steder er det endnu længere tid, der skal gå mellem afrejsedato og udløbsdato. Derfor er det vigtigt, at du tjekker, at dit pas ikke er ved at udløbe.

Skal du booke noget i forvejen?

Der er noget helt grundlæggende charmerende ved at tage på en ferie uden at have planlagt for meget i forvejen. På den måde kan du lade dig rive med af stemninger, tage imod tips fra andre rejsende og opleve ting, du ellers aldrig ville blive opmærksom på.

Men der er nogle gange, hvor det er rigtig smart at booke noget på forhånd. Det gælder for eksempel, hvis du gerne vil spise på en særlig lækker restaurant, gerne vil en tur i teatret eller vil på en særlig guidet tur. Her kan du ikke bare regne med, at du kan dukke op og få plads. En smule planlægning på forhånd er derfor altid på sin plads, selv for den mest afslappede rejsende.