xa22

Hovedstaden i Tjekkiet, Prag, er og bliver en at de mest populære rejsemål for danskerne. Det er da også fuldstændig med rette. Prag er nemlig en utroligt smuk by, der har meget at byde på for både unge par og børnefamilier.

Dette har dog langt fra gjort Prag til en billig by at bo i. Tværtimod kan selv en overnatning på et middelmådigt hotel gå hen og blive dyr. I hvert fald hvis man ønsker at bo i midten af byen og være i gåafstand fra alle byens smukke koncertsale og mange museer.

Et billigere hotel

Hvis man gerne vil opleve så meget som overhovedet muligt at den smukke by på den begrænsede tid, man har, så er det altså prisen, man betaler. Har man derimod ikke noget imod at gå glip af nogen af de mange turistattraktioner til fordel for en lidt længere gåtur eller en tur med offentlig transport, kan man sagtens tillade sig at bo nærmere udkanten af den store by. Hvis du alligevel mest af alt er kommet for at nyde byens smukke arkitektur og samværet med dine rejsefæller, så er dette oplagt.

Prag_hotel_bilet_fly

Hvis du er afsted med børn, bør du dog tænke dig om en ekstra gang, før du vælger at gøre dette. Børn har selvfølgelig kortere ben, hvilket betyder, at de går langsommere. Desuden bliver de trætte hurtigere. Har du børn med på ferie kan det derfor godt være mere hensigtsmæssigt at bo i byens midte. Det kan dog også gøres billigere end på hotel.

Lej dig ind i et hjem

I dag har internettet nemlig åbnet for muligheden, at du kan leje dig ind i et privat hjem, mens beboerne ikke er hjemme. Der findes i dag et væld af virksomheden, det stiller sig til rådighed som mellemled mellem denne type udlejer og lejere. Da langt de fleste af dem er gratis indtil du bestemmer dig for at leje, kan det derfor sagtens betale sig at finkæmme mange af dem for at finde den bedste placering til de færreste penge.

På denne måde kan du finde alt fra små lejligheder i byens centrum til langt større hjem. Ligegyldigt hvad, vil det ofte være langt billigere end et hotel. Dette er selvfølgelig blandt andet fordi, du ikke betaler for mad. Er du dog en smule økonomisk med indkøbet af mad på din rejse, kan du sagtens tjene gode penge ved at leje i stedet for at betale for et hotelværelse.

Bagsiden af medaljen er dog, at du selvfølgelig selv står for rengøringen. De fleste steder er kravet bare, at man efterlader det, som man modtog det. Har man boet der over længere tid, kan dette dog stadig kræve en større rengøring. Nogle steder vil de stille rengøringsmidler og andet til rådighed, men ellers skal man også selv ud og købe disse, hvilket godt kan blive problematisk på et fremmed sprog. Man må nemlig ikke tage rengøringsmidler med faresymboler med ombord på flyet.

Billigt_prag_lejlighed_

Det tjekkiske folk er dog et venligt folk, og du skal aldrig være bange for at spørge om vej eller om funktionen at et rengøringsmiddel. Så er det vist bare med at komme afsted.