xa22

Tjekkiets smukke hovedstad Prag, er en meget populær rejsedestination for folk i alle aldre. Prag indbyder til både kortere weekendture, og længere ferier. Byen er utrolig smuk og har så mange spændende historiske og betagende bygninger, som kan betage turister igen og igen.

Hvem, hvad, hvor, hvorfor og hvornår?

Det er sundt at spørge ind og vise interesse. Hvis ikke du spørger om noget så får du heller ikke et svar. Hvis du eksempelvis gerne vil vide hvorfor man nyser? Ja så må du spørger. Du kan også have en hel masse spørgsmål omkring Prag, som du gerne vil have besvaret inden du rejser derned på en ferie.

prag

Hvad ting skal jeg opleve i Prag?

Når du rejser til Prag er det en god ide at forberede dig hjemmefra, på hvad du gerne vil nå at opleve mens du er afsted. Prag er delt op i tal, altså Prag 1, 2, 3, 4 og så videre. Disse tal indikerer hvor tæt på Prag centrum du er. Især i Prag 1 og Prag 2, finder du en masse meget betagende smukke bygninger som du simpelthen må og skal se nu du besøger byen.

Sankt Vitus Katedralen

Der er bland andet en masse smukke kirker som er smukke, både indvendigt og udvendigt, dog er den mest betagende og fantastiske af dem Sankt Vitus Katedralen. Kirken er kæmpe stor og ualmindeligt smukt både indeni og udenpå. Hvis du rejser i turistsæsonen skal du være forberedt på at der er kø for at komme i Kirken, men den er uden tvivl, ventetiden værd. Når du har besøgt Katedralen, bør du også gå om på Den gyldne gade, der ligger ikke så langt fra Katedralen. Her finder du en lille bitte gade med meget smukke gamle huse.

Naturoplevelser i Prag

Hvis du får lyst til lidt natur på din ferie, skal du tage et par timer på Petrin højen. Her finder du også det såkaldte ”mini Eiffeltårn” der er ca. 60 meter højt. Hvis du har mod på at gå til toppen af tårnet er der en fantastisk udsigt ud over hele byen derfra. Du kan vælge at gå hele vejen op af Petrin højen, men du kan også tage en lille bjergtogbane som kører der til toppen af højen. Har du brug for en forfriskning, er der et par steder på højen hvor du kan købe en is, sodavand, øl eller lignende.

Kan man gå i byen i Prag?

Prag er en super god fest by, og der er altid gang i gaden om aftenen. Der findes rigtig mange gode fest steder, alt fra hyggelige pupper, fancy cocktailbarer og diskoteker. En af de ting som Prag er kendt for, er deres guidede pubcrawls. Her vil du sammen med en gruppe og en guide, bevæge dig rundt til forskellige pupper, hvor der vil være planlagt forskelligt at drikke til jer.

øl

Prag er også hjemsted for Centraleuropas største diskotek, nemlig Karlovy Lázně. Du finder diskoteket lige ved foden af Karls broen ind mod den gamle bydel. Diskoteket er på hele 5 etager, hvoraf hver etage har dets eget tema og musik. Her kan du bevæge dig rundt imellem de forskellige etager og slå dig løs til din favorit musik.

Hvad koster det at tage på ferie i Prag

Som dansker, er Prag faktisk en forholdsvis billig by at besøge pga. valutakurserne. Derfor kan en ferie i Prag selvfølgelig godt løbe op i større beløber, alt efter hvor du vil spise og hvor du vil bo. Der findes meget fine hoteller og endda Michelin restauranter i Prag, som selvfølgelig er forholdsvis dyre. Hvis du gerne vil have en luksus ferie i Prag må du også betale for det. Du kan vælge at låne lidt penge til ferien, så du ikke skal gå på kompromis med noget. Det er selvfølgelig også muligt at få en rigtig billig ferie i Prag. Mange små hoteller og Bed and Breakfast steder kan være meget billigere, og hvis du spiser på lokale restauranter og mindre fine restauranter, kan du få en rigtig billig ferie. Det er også sjovt at spise på de lokale steder, mærke energien og smage specialiteterne.