xa22

Nu er der snart sommerferie, og folk vil ud og opleve noget. Det kan være alt fra en storbyferie i Prag til en vandretur ude i naturen – læs mere på natur-on-line.dk.

Oplevelserne venter

Hvis man ikke allerede har planlagt sin sommerferie, så kommer her nogle ideer, for noget skal der jo ske. Kan man lide naturoplevelser, findes der forskellige måder at tilbringe sommeren i naturen på.

Vandreture i Nationalpark Thy

Overalt i Nationalpark Thy findes der ruter, man kan følge, hvis man vil ud og vandre. Der findes ruter, man på egen hånd kan tage såvel som guidede ture. Og man kan vælge imellem dagsture og ture med på forhånd arrangeret overnatning, hvor man overnatter på hotel i området.

thy

Tag turen på cykel

Man kan også tage på cykelture i Nationalpark Thy. Der er ruter til almindelige cykler og mountainbike. Hvis man vælger en rute på mountainbike, skal man være opmærksom på rutens sværhedsgrad. Nogle ruter kræver noget rutine, mens andre ruter er for alle uanset forudsætninger.

Overnatning i naturen

Rundt om i det danske land har Naturstyrelsen opført shelters, man frit kan benytte til overnatning. Nogle steder skal man dog lige huske at booke på forhånd, men ellers er der fri afbenyttelse.

Det er også en mulighed at tage et telt med til at overnatte i. Hvis man vælger dette, skal man sikre sig, at det foregår i henhold til Naturstyrelsens regelsæt. Dette gælder naturligvis blot, hvis det er ude i naturen i modsætning på en campingplads, hvor man følger campingpladsens regelsæt.

Kanoture på de større åer

Endnu en naturskøn måde at opleve sommerlandet på er ved at tage en kanotur. På de større åer som Suså og Gudenåen kan man sagtens tage flere dage i træk med sejlads i kano. Her skal man huske at give sig god tid, så man ikke behøver at sejle konstant, men har mulighed for at tage pauser, hvor man kan komme op og strække benene, gå på toilet og så videre.

Ingen affald i naturen

Noget af det allervigtigste, man skal sørge for, når man opholder sig i naturen, er at huske en pose til sit affald. Der er jo ingen, som synes, det er sjovt med alt det affald, som desværre allerede ligger derude. Og når man er helt derude i naturen, hvor der ikke står en skraldespand på næste gadehjørne, bliver det altafgørende at huske at medbringe sin egen pose til formålet.

Storbyferie i Prag

Det kan også være, man er mere til storbyferie. Her kan Prag anbefales. Man kan køre derned i bil, men det er også en destination, som lavprisselskaberne har på programmet, hvis man foretrækker at flyve. Angående overnatning er der hoteller i alle prisklasser, så der er noget for enhver smag. Prag har mange forskellige seværdigheder at byde på. Der er museer, koncerter og gammel arkitektur såvel som oplevelser i børnehøjde såsom zoo, akvarium og legetøjsmuseum.

storby