xa22

På det seneste har en pandemi raseret store dele af verden, hvilket på mange måder har fremhævet alle de fejl og mangler, der hersker i verdenssamfundet. Lande, der i forvejen er mistroiske over for hinanden, har nu trukket grænserne hårdt op af frygt for smitte over landegrænserne. Sydeuropæiske lande med en skrøbelig økonomi lider endnu en gang, og som så mange gange før led den Europæiske Union under klager over bureaukrati og for lidt solidaritet. De førnævnte grænser må dog nok siges at være noget af det mest bemærkelsesværdige, og i mange tilfælde hverdagsændrende, for de fleste danskere. 

Det gør sig ikke mindst gældende nu her, hvor mange børn og deres forældre endelig får sommerferie og mulighed for at rejse ud og opleve den store vide verden. 

Christiansborg

Ferie i Danmark

Den mulighed er dog blevet taget fra os såvel som borgerne i mange andre lande. Det vil altså sige, at langt de fleste af os er tvunget til en sommerferie i Danmark, medmindre man ønsker at rejse en tur til vores nærmeste naboer iført maske. Det kan man såmænd også få rigtig meget godt ud af. Det har såvel regeringen som diverse turistforeninger i hvert fald forsøgt at pointere, fordi det i så fald kunne resultere i et kærkomment spark til den danske nationaløkonomi. 

Rådet herfra må derfor være, at selv de mest rejselystne Danskere bliver inden for grænserne i år og er med til at støtte økonomien og følge rådene, der trods alt er der af en grund. Så kan man måske endda spare en smule penge, planlægge næste års ferie til Prag endnu bedre og derved få en endnu bedre sommerferie til næste år.

Verdenskort

Hvornår kan vi rejse?

Er man den rejselystne type, der gladelig sætter sig i en flyvemaskine, så snart det bliver muligt, er der dog yderligere et par ting, man kan og bør have et øje på. Det første er, at Folketinget har været ved at kræve af regeringen, at der igen bliver åbnet mere for Danmark på både den ene og den anden måde. Det gælder også de lukkede grænser. 

Argumentet har været, at med antallet af smittede i respiratorer, giver det absolut ingen mening at beholde det jerngreb på demokratiet, der blev etableret i tidligere måneders frygt og afmagt. Den dårlige nyhed er imidlertid, at folketinget, ligesom mange andre, er gået på sommerferie, så vi skal nok ikke forvente så store beslutninger lige nu. Når først de kommer tilbage, vil det dog, i fraværet af en såkaldt ny bølge af virussen, vil det dog være oplagt at gøre netop det. Følg derfor gerne med i det nyeste ny fra en side som Avisoversigten.dk.

Desuden bør du huske, at det desværre ikke kun afhænger af den danske situation og de danske politikeres valg, hvorvidt du kan rejse til udlandet. Selvom Italien nok så gerne vil have gang i turistbranchen, er det ikke sikkert, at det er hensigtsmæssigt lige med det samme. Den dårlige nyhed er altså, at det afhænger af en masse langsomme og uforudsigelige processer. Presset på den danske regering på netop det område er dog heldigvis ved at vokse.