xa22

Kan du mærke rejselysten komme snigende? Er du ved at være klar til at tage på ferie og holde en kort pause fra hverdagens gøremål? Hvor skal din næste rejse gå til? Skal det være en storbyferie til Prag, en badeferie i sydens sol eller noget helt tredje? 

Du kan også overveje at tage en tur i vildmarken. Det er sundt for både krop og sjæl. Du behøver ikke at være et garvet naturmenneske, for at tage på en sådan ferie. Man lærer også meget ved bare at kaste sig ud i det. Prøv det af og tag det som en oplevelse.

Vildmark-ferie

Ud på tur aldrig sur – find roen i vildmarken

Det er ikke uden grund, at mange finder det afstressende og afslappende at opholde sig ude i naturen. I vildmarken har du tid til at tænke dine tanker til ende. Du har tid til de lange og dybe samtaler, med god tid til at tænke dig om. Der er naturligvis også rig mulighed for flotte naturoplevelser, samt en masse frisk luft, som ligesom renser din krop igennem. 

At tage et par dybe indåndinger i rene naturomgivelser er ubeskriveligt befriende. Som forberedelse til din ferie kan du finde masser af rejsetips til vildmarken på nettet.

Hvor skal du rejse hen?

Over hele verden findes der naturligvis de smukkeste naturomgivelser. Hvis du vil have rigtig flot natur, som er til den lidt mere ukendte side, så bør du overveje at rejse til Tjekkiet. Her er vildmarken malerisk smuk, samtidig med at du sjældent vil støde på andre mennesker på turen. Du vil altså få en fornemmelse af at være opdagelsesrejsende, da det ene smukke syn vil efterfølge det næste. Husk derfor at medbringe en godt kamera, således at du kan forevige noget af det, som du møder på din rejse. Naturen er et taknemmeligt motiv af fotografere. Desuden er Tjekkiet ikke længere væk, end du kan køre dertil.

Tag roligt hele familien med

En vildmarkstur er ikke kun forbeholdt par, vennegrupper og lignende. Du kan sagtens medbringe dine børn på sådan en ferie. Børn trives i naturen. Desuden er det et intenst samvær for jer som familie, da det kan være svært at gå hver til sit eller at trække sig lidt tilbage. Men det skal nok blive en god tur alligevel. Nyt intensiteten, og nyd at være sammen flere døgn i træk. Børnene vil ligeledes elske at have så meget tid sammen med jer. Det er godt givet ud.

Flod-vand-natur

Den gode planlægning

Det kræver naturligvis noget planlægning at tage på en vildmarksferie. Ikke nødvendigvis en planlægning over faste overnatningssteder osv. Men det er en god idé at have et overblik over, hvilke ting, som vil være rare for jer at have med. Hvordan ønsker I at sove? Hvordan vil I lave mad? Hvordan vil I få vand? Hvad gør I i uvejr? Hvad skal med i en førstehjælpstaske? Skal I flytte lejr hver dag? Alt dette er godt at overveje på forhånd, inden I står i situationen. Herefter er det bare at komme af sted på ferie.