xa22

Er du ved at planlægge en skøn ferie, har du måske allerede taget fri fra dit arbejde, sådan helt fysisk. Men har du også taget mentalt fri? Er du klar til at forlade dit job helt i lige så lang tid din ferie varer, så du i stedet for kan få ladet dine batterier helt op?

Er du ikke helt der endnu, så læs med her, og bliv klogere på hvordan du kan have helt styr på jobbet før du tager afsted på ferie.

Afslut de projekter og opgaver, som du kan

Noget der godt kan ligge og fylde bagerst i hovedet når man har fri, er projekter og opgaver på sit arbejde, som man stadig mangler at afslutte. Disse ting kan optage rigtig meget mentalt energi, og det er derfor en rigtig god idé at tage sig af dem, før man tager afsted på ferie. Hvis man har en masse fra sit arbejde til at ligge i baghovedet og fylde, bliver det nemlig rigtig svært at give sig selv lov til at holde fri, slappe af og bare nyde livet.

Gør derfor hvad du kan for at få afsluttet de opgaver, som du kan afslutte, før du tager afsted. Så er de ude af hovedet, og du kan slappe af. Har du nogle opgaver, som du ikke kan lægge væk eller få afsluttet, kan det være en god idé at sætte sig nogle delmål, som man så kan nå. Det giver en følelse af kontrol, og så kan du få slappet helt af uden at bekymre dig om det, mens du er afsted.

oplev prag

Hav styr på fagforening og a-kasse

En anden ting, som er rigtig god at have styr på før du drager på ferie, er din fagforening og a-kasse. Disse to ting er som du godt er klar over rigtig vigtige at have, og det er derfor også godt at have helt styr på dem før du tager afsted, så du kan slappe af med ro i maven.

Har du derfor nogle problematikker eller andet, som presserer i forhold til a-kasse og fagforening, er det en god idé at få tjekket op på det først. Det er nemlig rigtig ærgerligt at være afsted på en skøn ferie, mens at et problem ligger i baghovedet på en. Gør derfor dig selv en stor tjeneste, og få kigget på både fagforening og a-kasse før du tager afsted. Det vil du helt sikkert takke dig selv mange gange for senere.

bro prag

Forbered dig mentalt på at holde ferie

For mange er deres arbejde det, som definerer dem. Det kan derfor være rigtig svært at skulle forlade det, fordi man måske har nogle bekymringer om hvordan det kommer til at gå mens de er væk. Når man knytter sin identitet op på sit arbejde, er det også helt naturligt, at det føles svært at tage ferie fra. Der kommer dog heller ikke noget positivt ud af aldrig at holde ferie.

Sørg derfor for at skabe en balance mellem ferie og arbejde, og acceptér at du bliver nødt til at holde fri nogle gange. Dette kan være rigtig svært. Tag dig derfor tid til at forberede dig mentalt på at forlade dit arbejde for en stund. Er du klar på at skulle tage afsted mentalt, bliver det meget nemmere faktisk at gøre det.