xa22

Har du overvejet at rejse, men ved endnu ikke helt, hvor det skal være til? Og er du vild med smukke bygninger og et hint af historie? Så kan du i denne artikel læse om den perfekte rejsedestination til dig.

fly

Karlsbroen

Karlsbroen er klart en af de mest kendte seværdigheder i Prag. Den stod færdig i 1400-tallet og har fungeret som den allervigtigste forbindelse mellem Prags Borg Staré Mesto.

Rækværket på begge sider af den 516 meter lange bro er pyntet med en lang række statuer. Her får du virkelig historie og kunst for alle pengene.

Prags Borg

På den ene side af Karlsbroen finder du Prags Borg. På denne borg har statsoverhoveder som konger, kejsere og præsidenter boet i mere en tusind år.

I borgens gamle staldbygning ligger der et galleri. Her kan du se mere end 130 malerier fra en lang række kendte kunstnere.

I den tredje borggård ligger Prags domkirke. Endnu en stor seværdighed. I dette er der er skattekammer, der indeholder de tjekkiske kronjuveler. Dog vises disse kun frem ved yderst specielle begivenheder.

Prags borg byder på så meget mere, end det der her er nævnt. Det er altså en seværdighed, der bliver ved med at give og som mange i familien kan nyde.

Volkswagen Prague Marathon

Hvis du ikke er så meget til historie og kultur, eller hvis du bare gerne vil spæde din rejse lidt op med noget motion, afholdes der et internationalt maraton i Prag. Det afholdes hver maj og blev grundlagt i 1995. Det er verdens mest internationale maraton, og her kan man finde løbere fra mere end 55 forskellige lande. I maj 2019 var der hele 7290 løbere.

Dette er også en rigtig god grund til at tage til smukke Prag. Sikke en historie at kunne fortælle, når du igen kommer hjem fra en dejlig ferie!

For at forberede dig ordentligt til dette store event, må du hellere træne hjemmefra. Du behøver selvfølgelig ikke løbe ude i naturen – dette kan også sagtens klares derhjemme.

Det kræver ikke meget mere, end at du køber dig et løbebånd.

At købe det rigtige løbebånd

Inden du køber dig et løbebånd, skal du lige gøre dig nogle overvejelser først. Hvad er dit budget? Hvad er de ønskede funktioner? Hvor længe forventer du at det holder?

Alle disse er meget væsentlige overvejelser. De er nemlig tæt knyttet sammen.

Hvis ikke du forventer mere af dit løbebånd, end at det kører, så kan du godt nøjes med et noget mindre budget i forhold til, hvis du også forventer pulsmålinger, stigning, interval og meget mere. Det er selvfølgelig noget du skal gøre op med dig selv, inden du investerer i det.

Også den forventede holdbarhed er meget væsentlig. Hvis du ikke har tænkt dig at smide særlig mange penge efter det, kan du selvfølgelig ikke forvente at det holder meget længe. Derfor kan det altså godt betale sig at give lidt ekstra.