xa22

Der er altid mange ting, som man skal have styr på, inden man tager afsted på ferie. Der skal f.eks. laves aftaler derhjemme, og man skal pakke de rigtige ting. Hvem skal f.eks. vande potteplanterne, og hvem skal passe hunden? Jo længere turen er, jo mere planlægning kræver det. Her i artiklen kan du læse om nogle af de forholdsregler, der er gode at tage, især hvis man skal på en lidt længerevarende rejse. For selvom Prag er optimal til en kort weekendtur, har byen så meget at byde på, at man sagtens kan blive der i længere perioder. 

 Lucerna set udefra

Gør dit hus sikkert mod tyveri

Når du skal væk fra huset i længere tid er det særligt udsat for tyveri. En god måde at undgå det på, er at skjule, at dit hjem står tomt. Dette kan du f.eks. gøre ved at få stikkontakter, der tænder og slukker lyset, så det ser ud som om man er hjemme. Noget andet, der er godt at gøre, er at sørge for at dine døre og vinduer er sikre. Gamle døre er nemmere at bryde op, så hvis du har meget gamle øre, kan det være en ide at udskifte dem med f.eks. nye skydedøre. Den er både smart og pladsskabende, og samtidig er den mere sikker end en gammel dør. 

Pak det rigtige tøj

Inden du skal ud og rejse, er det en god ide at overveje, hvad du skal lave på rejsen. Hvis du f.eks. skal gå en masse, er det vigtigt at have fornuftige sko med. Prag er en by, der er kendt for sit natteliv, så hvis du skal ud i det, er det også godt at have pakket noget fint tøj. Vejret i Prag kan skifte meget og der kan komme ekstreme temperaturer, da det ligger inden midt på kontinentet. Derfor er det godt at have pakket tøj, der passer til vejret. 

turistet_plads

Gør dig klar på det uventede

Prag er som sagt kendt for bl.a. sit natteliv. Dette betyder, at der kan ske lidt af hvert. Her er det godt at være klar på det hele. F.eks. er det altid godt at have kondomer klar. Enten hvis det er til eget brug, men også for at være klar til at hjælpe en ven, der har brug for det. Det kan redde en aften og sørge for, at man slipper for nogle uheldige situationer.