xa22

Det er bare fedest at tage på ferie med lommen fuld af penge. Det kan ødelægge hyggen en hel del, hvis du hele tiden skal hive lommeregneren op af lommen for at sikre, at du ikke bruger for meget på aftensmaden. Derfor er det bedste, du kan gøre at tage nogle nye initiativer i brug for at tjene den ekstra sjat, som gør ferien ekstra sjov. For selv de billige byer som Prag kræver altså at kontoen ikke er helt tom, hvis der skal være plads til shopping, restaurantbesøg og lækre drinks.

Lommepenge

Sælg ud af dine gamle ting

Mange af os har fået øjnene op for, at det bedste, vi kan bruge penge på, er oplevelser fremfor materielle goder. Derfor er det også blevet mere nærliggende, at du skiller dig af med nogle af dine gamle ting for at få råd til en rigtig dejlig ferie. 

Det er mere forskelligt, hvad vi har liggende derhjemme i skabene. Måske har du en masse fedt tøj, som så rigtig smart ud på bøjlen, men som bare ikke passer, som det skal. Det kan også være, at det lige var lidt en anden stil, end den du egentlig har. Uanset hvad er der masser af penge at hente i tøj, så længe det ligger i den dyrere prisklasser, når det købes fra nyt. Så det kan sagtens være du har en guldgrube liggende på bunden af skabet.

Det kan også være, du har nogle pynteting eller noget service stående, som der er rigtig mange penge i. Hvis der står de rigtige mærker i bunden, kan en porcelænsfigur være chokerende meget værd. Du skal selvfølgelig ikke sælge det arvestykke, din mormor har efterladt dig, som betyder alverden for dig. Men mange af os har nogle pyntegenstande stående fra ældre, tider, som vi sagtens kan tjene et par tusinde på, og som vi alligevel ikke kommer til at savne. 

Restaurantbesøg

Invester i aktier 

Det lyder måske lidt kompliceret, men det er faktisk ikke så galt endda! Der er masser af gode muligheder for at investere i aktier, som kan give store afkast. Det handler selvfølgelig i første omgang om, at du skal have nogle penge at investere. Det er naturligvis ikke altid, man lige har det, men hvis du kommer i besiddelse af et større engangsbeløb på et tidspunkt i løbet af dit liv, er det rigtig smart at købe aktier. På den måde vil du altid have en opsparing, du kan tage fra, hvis du mangler lidt ekstra til ferien.

Det er en god ide at investere i nogle sikre aktier, som med sikkerhed giver afkast. Derfor er det ikke så smart at kaste dig ud i at medeje et tvivlsomt firma med en ide, som ikke rigtig virker specielt markedsorienteret. Invester hellere i virksomheder, som allerede har succes, eller som med meget stor sandsynlighed kommer til at få det. På den måde er du sikret, at dine penge ikke forsvinder – og selvom de ikke bliver mangedoblet, er det altså stadig meget fedt, når du kan hæve mere end du satte ind uden at have arbejdet for det selv.