xa22

Er du træt af skole og har brug for, at der skal ske noget? Du behøver ikke at være bekymret, for skole og dine drømme kan sagtens kombineres. Der er efterhånden mange fordele ved både at være ung og studerende, og der er bestemt mulighed for, at du kan udfolde dig, som du vil. Dette indebærer også, at du godt kan tage på eksempelvis en ferie, mens du studerer. Det kan eksempelvis lade sig gøre i den lange sommerferie, men det er også en mulighed at tage orlov fra studiet. Uanset hvad dit behov er, bør du tænke over, hvad du vil og handle ud fra dette. Det er i hvert fald muligt at udleve sine drømme samtidig med, at man studerer.

Storbyferie

Træt af skole og hårdt arbejde?

Hvis du er ved at køre død i skoletimer og lange opgaver, er det vigtigt at mærke efter og tage en pause. Det er en god ide at studere på en måde, hvor man også kan se sig selv i øjnene, når man er færdig. Det kan man eksempelvis gøre ved at indlægge små ferie eller lignende rundt omkring i studietiden. På denne måde får du oplevet noget andet end at studere, og du får netop den pause, som kan være meget nødvendig, hvis man konstant er begravet i skolearbejde. 

Tag ud at rejse

En rejse eller ferie er en god måde at få et afbræk på, og det er helt op til dig selv, hvornår du gør det. Ikke nok med at man som studerende typisk har en lang sommerferie, har du også det privilegium, at du mange steder vil kunne tage et semester i udlandet. Hvis du dog mest er til en mindre rejse, for hurtigt at glemme alt om skolebøger og hårdt arbejde, er dette også en rigtig god ide. Du kan eksempelvis tage på en storbyferie til Prag eller en all inclusive ferie til en varm destination. Uanset hvad du er til, skal du vælge en ferie, som er inden for dine interesser, og som kan give dig den følelse af tilfredshed, du længes efter. Det kan dog været svært at få råd – men der er muligheder, for eksempel et lån, hvilket du kan blive klogere på herunder. 

Lån

Hvordan får man råd til det?

Hvis du rejser om sommeren, kan du i løbet af dit skoleår spare penge sammen til at tage på din rejse. Men hvis du ikke kan få samlet penge sammen på denne tid og er desperat efter at komme lidt væk fra hverdagen, kan du som studerende benytte dig af lån under 25. Det er ikke altid let at få et lån, når man er ung og studerende, men det er helt sikkert muligt.