xa22

Det danske folk er utvivlsomt et rejselystent folk. Vi elsker at tage mod nord om vinteren, slikke sol i syden om sommeren eller nyde den smukke og fremmede kultur i lande som Tjekkiet. Der er dog massevis af grunde til, at man trods lysten til at rejse alligevel ikke får det gjort. Pengene er selvfølgelig en stor synder i den sammenhæng, for det er unægtelig dyrt at rejse, men det samme kan siges om familie og arbejde. 

En ting, der ligeledes ofte kommer i vejen for rejselystne familier i hele landet, men som ikke nødvendigvis behøver at gøre det, er kæledyr. Et lille dyr som en hamster, kanin eller lignende er selvfølgelig ret nem at få en nabo til at passe på, men det samme kan ikke nødvendigvis siges om hunden, der er det mest almindelige kæledyr i landet.

Hund i bil

Tag hunden med

Netop på grund af hunden forhindres mange i at få opfyldt deres drømme om lange rejser til fjerne egne, og det er en skam. Der er selvfølgelig mulighed for at få passet professionelt, om end det ofte kan blive ekstremt dyrt, og har i bekendtskaber, der ligeledes er hundeejere, er det bestemt også en mulighed, at de kan tage sig af hunden i en uge. Intet af det er dog nødvendigt. 

I langt de fleste tilfælde kan man nemlig tage hunden med ud at rejse, og det kan faktisk ende med at blive en bedre oplevelse for både jer og hunden end noget som helst alternativ eller kompromis.

Ønsker I at tage hunden med, er der dog en række ting, I skal være opmærksomme på for netop at sikre jer, at det bliver en god oplevelse for alle. Først og fremmest bør i overveje, hvorvidt det er hensigtsmæssigt at flyve til jeres destination. Mange flyselskaber tilbyder at tage hunden med, men det kan nemt gå hen at blive en dyr oplevelse for jer og en skræmmende oplevelse for hunden. Med mindre i altså har en meget lille og frygtløs hund, er bilferien altså som oftest det bedste valg. 

Bilferie med hund kræver dog også de rigtige overvejelser. Sørg først og fremmest for at få et hundebur til bilen. På den måde har i styr på hunden, og med lidt tilvænning kan et bur faktisk bidrage til en tryg oplevelse for hunden. Ydermere bør i sørge for, at hunden får vand, mad og frisk luft på linje med alle andre i bilen. Ofte kan hunden faktisk have brug for en lille gåtur og frisk lidt oftere end jer andre, så hav hundens overlegne sensitivitet i mente, når I kører afsted.

hundesnor

Hvad skal vi lave?

Slutteligt bør rejsens indhold også overvejes, før I tager hunden med. Selvom det er jeres, vil hundens yndlings ferie ingenlunde være konstant afslapning ved poolen. Sørg i stedet for, at I dagligt kommer ud og er aktive. Derfor er hundesnoren selvfølgelig også nødvendig i jeres rejseoppakning. Mangler I sådan en eller enhver anden form for hundeudstyr nødvendigt for rejse med hunden, kan det købes ved at klikke her. Husker i dette, vil I dog opleve, at både hunden og I vil synes godt om jeres næste rejse.