xa22

Det er svært at finde nogen europæisk by, der er smukkere end Prag. Uanset hvem man er, fortjener man at rejse derned mindst en gang i sit liv, så man virkelig kan opleve det fantastiske og unikke byliv. Der er ikke mange byer der kan prale af så mange seværdigheder fra så mange tidsaldre, der alle smelter sammen, så det er som om historien og nutiden er et. Man kommer til at tage tonsvis af billeder, og minderne om ens rejse vil være der for evigt.

Den smukkeste arkitektur i Europa

Hvor andre storbyer har bygget nye smarte højhuse af stål og glas, er det tydeligt at Prag gerne ville opretholde sin flotte, historiske arkitektur. Tårnene, kuplerne og facaderne på de smukke bygninger bliver man aldrig træt af, og der er så meget forskelligt at udforske.

Tag for eksempel Prag Slot. Dette er det største borgkompleks i Europa, og er stort nok til at være synligt i det meste af byen. De ældste dele af borgen er fra år 870, og siden da er der gennem tiden blevet bygget flere og flere tilføjelser. Borgen har bygningsstile fra mange tidsaldre, og at besøge den er som at rejse tilbage gennem historien.

Nyd de historiske kirker og museer

Noget der virkeligt er særligt, er antallet af kirker, klostre, synagoger og andre religiøse bygninger i byen. Lige fra Sankt Nicholas kirken, der byder på klassisk musik, til Sankt Agnes og Sankt Strahov klostrene. Sankt Agnes indeholder på flot og enestående middelalderkunst, og det 800-år gamle Sankt Strahov-kloster er blevet ombygget til et museum.

prag_rejse

Der er også masser af museer om ethvert emne. Nationalmuseet er selvfølgelig et must, men afhængigt af ens interesse kan man tage et smut forbi Det Tekniske Museum, Kommunismens Museum, eller Museet for Middelalderens torturinstrumenter, hvis ikke man er sart.

Der er selvfølgelig også det Jødiske Museum, et kompleks der omfatter flere områder, såsom den Høje Synagoge, den gamle jødiske kirkegård, og Robert Guttmann galleriet. Tag med på en guidet tur, så vil du både lære en masse og få et levende billede af en kultur og religion, som især i denne by har en rig historie.

Nyd klassisk tjekkisk mad og øl

Det er selvfølgelig ikke kun seværdighederne der er vigtige, når man besøger en fremmed storby. Efter en lang dag med udforskning af byen, er det vigtigt at finde et hyggeligt og roligt sted at slappe af med et godt måltid. Ved de mere turistbesøgte områder kan det være svært at finde et sted med overkommelige priser, men heldigvis er der hele resten af byen at vælge imellem. Start ved den gamle rådhusplads – Starometske Namesti – og nyd så byens atmosfære indtil i finder en passende restaurant.

Kultur_restaurant_prag

Kryds endelig den berømte Karlsbro, der knytter den gamle bydel til den nye.
For at finde et billigt sted at spise, kan du bruge øllen som målestok. Den skal helst ikke koste mere en 40 tjekkisk koruna. Den mørke øl er desuden et tjekkisk kendetegn, som enhver øldrikker med respekt for sig selv bør prøve. Øllen har været brygget siden senmiddelalderen, og er kendt overalt i verdenen.