xa22

Der er mange gode ting her i livet, som man kan gøre for sig selv. At gå en lang tur i skoven. At tilbringe tid sammen med dem, man holder af. At forkæle sig selv med et lækkert måltid mad. At rejse og opleve dele af verden, man ikke før har set. At give sig selv lov til at afreagere så meget, som man har brug for med en tur på skydebanen.

Hvorfor man skal besøge Prag

Prag er hovedstaden i Tjekkiet, og det er by i stor udvikling. Over de seneste år er Prag blevet et mere og mere populært rejsemål, fordi omverdenen nu har fået øjnene op for alle de fantastiske oplevelsesskatte, som byen har at byde på.

Man kan eksempelvis gøre sig selv den tjeneste at besøge den gamle borg. Det forholder sig nemlig således, at der i Prag findes det allerstørste slotkompleks i hele Europa. Det er meget gammelt, det stammer nemlig fra cirka 800 år før Kristi fødsel. Slottet er enormt stort, og man kan se det fra hele byen, nærmest uanset hvor henne man befinder sig.

Det religiøse Prag

I Prag findes det jødiske museum, hvori man kan besøge den gamle jødiske kirkegård. Dette område er en unik chance for at få et indblik i jødedommens historiske side og den kultur, jødedommen repræsenterer i dag med alle de traditioner og forskellige skikke, som det indebærer.

Prag_

Der er faktisk et helt område i Prag, der er jødisk. I denne bydel kan man besøge et kloster, der er navngivet efter Sankt Agnes samt Strahov-klosteret, der udover at være et kloster også er et museum med skiftende udstillinger i løbet af året.

Hvorfor man skal prøve kræfter med luftgevær

Når man er i Prag kan man, udover at opleve alle byens smukke bygninger, monumenter og museer, vælge at prøve kræfter af med luftgeværer – læs mere her. Grunden til at det er blevet mere og mere populært at have et luftgevær er at det er en forholdsvis ufarlig måde at have det sjovt på en måde, man bare ikke kan på eksempelvis en fodboldbane. Og for at operere dette våben er det ikke engang nødvendigt med jagttegn.

Derfor er det altså muligt at skyde med luftgevær uanset hvor i verden du befinder dig, uanset om det er i Danmark eller i Prag i Tjekkiet. Det er sjovt at gøre både på egen hånd eller sammen med andre. Det er også en god måde at træne sin opmærksomhed og koncentration på, fordi det er vigtigt at holde hovedet koldt, når man har et våben imellem hænderne, uanset hvilket situation det er i.

luftpistol

De forskellige kalibre

Når man køber et luftgevær kan man vælge mellem tre forskellige kalibre. Der findes 4,5 mm, 5,5 mm og 6,35 mm. Hvis man vælger et luftgevær med højere kaliber end 4,5 mm skal man være myndig, altså fyldt atten år. Hvis man ikke endnu er fyldt atten år er det nødvendigt med enten tilladelse fra politiet eller have erhvervet sig et jagttegn.

Uanset alder, om man er myndig eller ej, skal man have jagttegn hvis man vil være i besiddelse af luftgevær med kaliberen 5,5 mm eller 5,35 mm.
Der findes forskellige former for luftgevær. Der findes både fjeder og PCP luftgevær, og de har hver især sit at byde på.