xa22

Der er rigtig mange, der elsker at rejse ud i verden. Og et af de steder, som der er særligt yndet at tage til, er Prag. Prag er nemlig en fantastisk storby, som har noget at byde på for alle. Her er alt det kulturelle, som der er med til at give et sus af viden, der er alt det historiske, som bringer en tilbage i tiden, og så er det alt det kulinariske, som kan give masser af inspiration, som man kan tage med sig hjem.

Og det er der faktisk også mange, der gør. Efter en rejse har man smagt et hav af forskellige retter og måltider, og derfor er man parat til at prøve sig frem med nogle af de bedste i sit eget køkken. Læs mere om det her nedenunder.

Find en lækker sovs i Prag, som du gerne vil efterligne

Noget af det, der især overrasker, når man kommer til Prag, er de gode former for sovs, som der følger med til nogle retter. Herhjemme er vi rigtig glade for den brune sovs, og faktisk har de noget lignende i Prag. Og dette er jo en fordel, når vi danskere er så glade for at hælde litervis af sovs ud over vores mad. Nogle vil mene, at vi ødelægger de smagsoplevelser, som maden kan give os, mens andre blot vil vove at påstå, at det forstærker alle de gode smage. Uanset hvilken holdning du er af, så kommer ud nok ikke udenom at skulle lave en lækker sovs i ny og næ.

prag_sovs

Der er ikke noget, der er så godt som en god rødvinssovs

Og når du mangler noget ny inspiration til en lækker sovs, så tag et kig på Prag. Her bliver der lavet rødvinssovs i litervis. Find en god opskrift på rødvinssovs her og se, om du kan matche den gode smagsoplevelse, som du kan finde i udlandet.

Følger du opskriften, kan du være sikker på, at du ender med et solidt og sikkert resultat, men eksperimenter også gerne med andre smagsvarianter, således du finder frem til en sovs, der stemmer perfekt overens med din smag og det, som den skal bruges til. Det er altid spændende at eksperimentere i sit køkken, og ofte kan det føre til nogle fantastiske åbenbaringer.

Glæd alle med dine evner i et køkken – det er ikke et tabu at skulle forsøge sig frem

Bliv derfor en kok i dit eget køkken og kast dig ud i at lave din egen rødvinssovs. Opdag hvor godt den hører sig til, til en lækker mør bøf og en frisk og sprød salat. Server nogle små og nye kartofler til, og du vil have den helt perfekte middag, som alle vil kunne glædes ved.

prag_sovs

Det er således bare med at komme i gang med gryderne, det er slet ikke så svært, som det ser ud til. Måske kræver det nogle få gange, før den sidder i skabet, men når først den gør det, så ved du det med sikkerhed.