xa22

For de flestes vedkommende er en stor del af det at rejse at få lov at få et indblik i en ny og spændende kultur. Dette indblik opnås blandt andet ved at besøge særlige kulturelle seværdigheder, men fås også i høj grad ved at opleve destinationens madkultur. Skal du rejse til Prag, får du her et bud på nogle af de bedste restauranter i Prag, som bestemt er et besøg værd, når du besøger byen.

Den ekslusive

Mange forbinder ferie med selvforkælelse. Det er her, det er tid til at koble helt af og få gode oplevelser, som man sent vil glemme. Derfor er det af og til også værd at investere lidt ekstra for at sikre denne gode oplevelse. Brug lidt ekstra på et godt måltid mad, når du besøger prag og få en kulinarisk oplevelse, du sent vil glemme. Sådan en oplevelse får du blandt andet på:

  • Grand Cru (Lodecka 1181/4, Prag 110 00, Tjekkiet)
  • La Veranda (Elishky Krasohorske 10/2 | Prag 1 Josefov, Prag 110 00, Tjekkiet)
  • Levitate Restaurant (Stepanska 611/14, Prag 110 00, Tjekket)

Prag byder på masser af eksklusive, kulinariske oplevelser – både af typen, som giver et indblik i tjekkisk madkultur, og af typen, som låner fra kulinariske traditioner fra hele verdenen i jagten på ekstraordinære smagsoplevelser. Selvom der er tale om eksklusive restauranter, er det faktisk i Prag ofte muligt at finde gode smagsoplevelser til rimelige penge.

Kultur_restaurant_prag

Lokal mad

Er du på udkig efter et autentisk indblik i tjekkisk madkultur, findes der masser af restauranter i Prag, der kan tage dig med på oplevelse i de tjekkiske, kulinariske traditioner. Smag tjekkiske specialiteter på disse restauranter i Prag:

  • Restaurant Pepř a Sůl (Kratkeho 143/1, Prag 190 00, Tjekkiet)
  • Czech Slovak Restaurant Lounge Bar (Ujezd 20, Prag, Tjekkiet)
  • Planeta Zizkov (Tachovske namesti 79/1, Prag 130 00, Tjekkiet)

Tjekkiet deler på mange måder madtraditioner med nabolandene Østrig og Tyskland. Har du besøgt disse lande og oplevet madkulturen her, er der en vis chance for, at du vil støde på velkendte retter, når du bevæger dig rundt i det kulinariske Prag. Madkulturen adskiller sig dog på mange måder fra den danske, og du vil nemt kunne få en på opleveren (på den gode måde), hvis du er vant til dansk mad.

Mad på budget

Er du på et budget, når du besøger Prag, er der masser af gode oplevelser at hente alligevel – også på den kulinariske front. For mange kan det også glæde, at øl især er enormt billigt i Prag. Med den udbredte øl-kultur i Tjekkiet og massevis af bryggerier landet over, er det muligt at smage lækker specialøl til ganske få penge. Er du på udkig efter mad til billige penge, kan du med fordel besøge:

  • HotDoG (Kamenicka 24, Prag 170 00, Tjekkiet)
  • PAPRIKA Mediterranean Bistro & Bar (Rumunska 16 | I.P. Pavlova, Prag 120 00 , Tjekkiet)
  • Restaurace U Matejicku (Naplavni 2011/5, Prag 120 00, Tjekkiet)

I Prag findes mange såkaldte gastropubs – det vil sige hyggelige blandinger af barer og restauranter. Her findes ofte lækker mad til små penge, og du får samtidig mulighed for at nyde en lækker tjekkisk øl i autentiske omgivelser.

Kultur_restaurant_prag