xa22

Prag er det oplagte ferievalg, ligegyldigt om du skal rejse på egen hånd eller sammen med familie eller venner. Byen er fyldt med interessante sightseeings overalt og altid inden for nærmeste synsvinkel. Attraktioner som Prag Slot, Karlsbroen og Den Gamle Rådhusplads vil de fleste ikke gå glip af, da dets storslåethed giver et enormt stærkt indtryk hos selv de mindre historieinteresseret. 

Men bare rolig, vi kan samtidig sikre dig, at måltider på restauranter, samt øl og sodavand er lig med billige priser – hvert fald billigere end herhjemme, hvis ferie for dig mest af alt skal være en bekvemmelig og forholdsvis billig tilværelse for en stund. Tjekkere er enormt venlige og typisk villige til en sludder. Dette er også en af de ting, der gør Tjekkiets største by og hovedstad til et oplagt og trygt feriemål for børnefamilier, da tjekkerne har stor tendens til at udvise stor venlighed over for børn.  

Det Astronomiske Ur

Prags pragtfulde seværdigheder 

Prag er især kendt for at have nogle af Europas bedste øl til ingen penge. Et stor udvalg af forskellige øltyper er at finde, og noget kunne måske tyde på, at netop denne ølkultur er med til at gøre prag til en så ofte besøgt hovedstad af danskerne. 

De fleste besøgende i Prag kan nikke genkendende til den charme, der spiller ind overalt i byen på torvecaféerne og alle de mange åbne pladser og markeder. Ved Den Gamle Rådhusplads vil du blandt massen af turister finde ældgamle malerier på samtlige bygninger og mærke historiens vingesus i form af en bydel bygget helt tilbage i 1300-tallet. Som prikken over i’et må du ikke undlade at overvære De Astronomiske Ur. Det tredje ældste ur i verden, der stadigvæk fungerer og giver lyd fra sig hver evig eneste time. 

Karlsbroen er en af Prag mest populære turistatraktioner og er i den grad også et besøg værd. Her opleves jazzmusiker og portrætmalere i sammenhæng med broens gamle statuer, og symboliserer i høj grad den frihed og charme prag består af. Storbyen har i dag alle moderne muligheder inde for nærmeste rækkevide. 

Sidst, men ikke mindst, er Prag Slot, som faktisk er den største borg i verden, ikke til at gå glip af. Tjekkiske konger og romerske kejsere har boet på slottet, og denne storslåethed, som er tydelig at se, giver en klar fornemmelse af byen Prags betydning i en storhedstid. 

laptops

Klargør din smartphone 

Du er godt forberedt hjemmefra, hvis du sikrer dig, at din smartphone, Ipad, laptop, bærbarcomputer, hvad end du bruger, fungerer bedst muligt. Dette giver dig en nem adgang til at få et godt overblik over diverse ting samt effektivt kunne transportere dig fra den ene del af byen til den anden. 

Appen Restu giver dig et overblik over Prags restauranter. Liftago er Prags version af Uber Drive, det foretrukne alternativ frem for en almindelig taxa blandt turisterne. Pubtran er Prags version af rejseplanen eller DSB-app, der her viser dig forbindelserne mellem Prags offentlige transportsystem. Der er GPS indbygget, og den kan identificere, hvor du lige præcis befinder dig i byen og vise dig den smarteste vej til ønskede destination. Et godt alternativt til Pubtran er selvfølgelig blot at anvende den gode gamle Google Maps, der ud over at fungere som kort, også har den instalation at kunne give dig tog -, metro – og busforbindelserne. 

Din smartphone er med til at gøre rejsen langt nemmere, men ikke uden et ordentligt softwaresystem designet til din platform. Mange brugere benytter software tips og tricks, når de skal have anmeldt eller fornyet f.eks. deres smartphone og for at opnå et højere sikkerhedsniveau. Hjemmesiden har passioneret ansatte til at anmelde og hjælpe dig bedst muligt på vej til de informationer, du har brug for angående bl.a. hardware, software, laptops, bærbare computer og gaming.