xa22

Flyveturen til Prag tager et par timer – kort tid nok til at der ikke vil være film og tv ombord på flyet, men lang tid nok til at det vil føles uendeligt kedeligt, hvis ikke du medbringer noget underholdning.

Og når du nu er tvunget til at sidde ned i et par timer, spærret inde med et par hundrede andre mennesker i en larmende maskine, hvorfor så ikke sørge for at underholde dig selv med nogle hyggelige og rare ting?

spillekort

Krydsord, sudoku og spil på telefonen 

Smæk noget musik i ørerne og gennemgå dine krydsord forslag hjemmefra, så du kan medbringe det bedste på flyveturen. Eller udvælg din yndlingsbog med sudoku fra din yndlings producent og kast dig ud i en konkurrence med dig selv. Sæt dig nogle mål i forhold til, hvor mange krydsord eller sudokus, du skal have løst, inden du lander. 

Hvis I rejser flere sammen, kan I også lave konkurrencer, hvor den, der når at løse flest eller løser en enkelt hurtigst, vinder. Du kan også hente dine yndlingsspil ned på telefonen og spille løs, mens I er i luften. Husk dog at sikre, at spillene kan spilles offline, så du ikke bliver skuffet, når du sidder i flyet.

Podcasts og lydbøger

Podcasts og lydbøger er i den grad kommet for at blive, og det bliver mere og mere populært at lytte til fortællinger frem for at læse dem. Og i en rejsesituation har både podcasts og lydbøger den kæmpestore fordel, at du blot skal medbringe din telefon.

Bøger og magasiner fylder rigtigt meget i håndbagagen, og særligt hvis du flyver med lavprisselskaber, så tæller hvert et gram i tasken. Desuden kan du altid finde nye bøger og podcasts, hvis du får lyttet til meget mere, end du havde forventet. Den mulighed har du ikke med fysiske bøger. Her skal du i stedet ud for at købe en ny ind, og det kan være lidt af en udfordring, når du sidder i Prag – i hvert fald hvis du gerne vil have den på dansk. 

Derudover kan det også være rart at lukke af for de andre passagerer og lade den gode fortælling strømme ind i øregangene.

lydbog

Masser af kortspil og spil i rejseudgave

Og selvom både krydsord, online spil og lydbøger er ekstremt hyggelige, så er der nu alligevel ikke noget som et godt slag kort i flyet. Spillekort fylder intet og kan være i din håndtaske, og med dét kan I spille uendeligt mange forskellige spil – både på flyet og når I lander i Prag.

I kan også medbringe et eller flere spil i rejseudgave, hvor de ikke fylder så meget. Mange boghandlere sælger rejseudgaver af spil, og det kan være en fordel frem for at fylde tasken ud med store brætspil.

I kan også vælge blot at medbringe kort med spørgsmål fra for eksempel Bezzerwizzer, Trivial Pursuit og lignende. I behøver ikke selve spillepladen, når I er på ferie, og I kan sagtens spille udelukkende ved brug af spørgsmålene fra spillet.

At spille spil med hinanden er en super hyggelig beskæftigelse, der kan få tiden til at flyve afsted – bogstaveligt talt.