xa22

Det kan være frustrerende. Du har lavet rejseplaner, pralet overfor vennerne med en weekendtur til London eller Prag, men indtægterne er forsinkede og kontanterne rækker ikke lige nu og her.

Fortvivl ikke, der er hjælp at få.

Internettet har fået alt til at bevæge sig hurtigere end nogensinde. Også hidtil indviklede og bureaukratiske procedurer, som at ansøge om et lån. Det kan nu klares online kan på et par minutter, fra PC, tablet eller smartphone. Du kan få mindre lån uden at du skal stille sikkerheder og du har ikke brug for anden dokumentation end din NEM-ID.

Det er nemt, det er hurtigt, og det er sikkert.

Et hav af forskellige lånemuligheder

Det er altid vigtigt, at du undersøger markedet. Især når du vil indgå aftaler som får konsekvenser ude i fremtiden. Det kan sagtens virke forvirrende med de mange forskellige muligheder for at låne penge. Som forbruger i Danmark er du generelt meget godt beskyttet.

Men Internettet kender ingen landsgrænser. Derfor er det vigtigt at du tjekker hvem det er, du indgår en aftale med. Det er altid en god ide at læse nogle anmeldelser og sammenligne udbydere med lignende tilbud.

Lån penge

Der findes Internet portaler til alt, også til lån. Lån7.dk er en af dem. Her kan du finde oplysninger om mange forskellige udbydere af div. lån. Du får et link til lånydernes hjemmesider men også til anmeldelser.

Endnu vigtigere, du får masser af information over de forskellige lånetyper, så du kan få dig et overblik og finde det lån der passer bedst til dine behov.

Populariteten siger også noget om kvaliteten af lånydere. Her finder du et overblik de populæreste kviklån og forbrugslån i Danmark.

Hurtigt ind, hurtigt ud

Ganske grundlæggende: jo længere løbetiden for et lån er, jo dyrere bliver det for dig. Du skal ikke bare tænke over hvor hurtigt du kan få fat i pengene, men også hvor hurtigt du kan nå at betale dem tilbage.

I Danmark skal alle lånydere give oplysninger om ÅOP (årlige omkostninger i procent) og de samlede kreditomkostninger. Begge informationer er vigtige for dig. ÅOP hjælper dig med at sammenligne forskellige ydelser.

Lån penge

De samlede kreditomkostninger fortæller dig hvad du ender med at betale for dit lån, i kroner og øre. Sidstnævnte er altid afhængig af løbetiden, derfor er det ikke nok med de samlede omkostninger alene. Du har altså brug for både ÅOP og de samlede omkostninger.

Du bør også tjekke hvordan betingelserne er når du vil betale hurtigere tilbage end den maksimale løbetid tillader. Nogle låneydere gør det muligt for dig at spare penge hvis du tilbagebetaler hurtigere, andre vil opkræve ekstra gebyrer for dette.