xa22

Lykke er en meget svær størrelse. Den er svær at definere, for hvad vil det egentlig helt præcist sige at være lykkelig? Lykke er måske én ting for dig, men en anden ting for din ven. Derfor kan man ikke gøre sig klog på, hvad en enkelte skal gøre for at opnå lykke i sit liv.

Men der er alligevel nogle ting, som alle kan tænke over, hvis de ikke føler, at de er særlige lykkelige – det gælder helt sikkert også dig. En af disse ting er, om dit liv sidder for meget fast i rutinerne.

Rutiner kvæler glæde

Der kan være meget glæde i nogle faste vaner og nogle trygge holdepunkter i tilværelsen. Er man en person, som godt kan lide tryghed, så er der god grund til at dyrke dette. Men der er forskel på sunde vaner og usunde rutiner.

Det kan nemlig også sagtens blive for meget af det gode, og så er det ikke længere trygt, men bare enormt kedeligt. Og keder du dig og kan du ikke komme i gang med nye initiativer, så bliver glæden kvalt – og derigennem reducerer du din mulighed for at opnå lykke.

Rusk op i det hele

Kan du nikke genkendende til disse ting, så er det nu, du skal tage et valg. Vil du blive ved med at køre i den samme, vante gænge, eller vil du ruske op i dit liv og forsøge at lave noget om?

Hvis du er klar på at lav nogle ting om, så skal du tænke over, hvad du kan gøre for at bryde med de kedelige rutiner og faste vaner. Der er rigtig mange muligheder, og kun du ved, hvad der er godt for dig selv.

Tag på ferie

Prag

Mangler du inspiration til, hvad du kan gøre for at opnå mere lykke i din hverdag, så kan du overveje, om du skulle tage en ferie og tage ud at rejse. Det kan være en lang tur på flere måneder, hvor du virkelig tager en pause fra hverdagen.

Men det kan også sagtens være en enkelt weekend til en af de mange smukke storbyer verden over, for eksempel skønne Prag i Tjekkiet. En weekend i Prag giver et brud på vanerne, og du vil komme tilbage og føle dig frisk og klar til igen at håndtere hverdagen.

Start en ny hobby op

Det behøver dog hverken at være så dyrt eller så omfattende som en rejse. Det kan også være noget så simpelt som at få dig en ny hobby, som du kan kaste dig over. En ny hobby er ikke kun sjov, den giver også en ny viden og nye bekendtskaber.

En hobby kan være alt mellem himmel og jord. Men hvorfor ikke tænke lidt ud af boksen, når du nu alligevel er i gang med at lave om på tingene? Du kunne for eksempel købe et luftgevær og øve dig i at skyde – læs mere her.

glad_natur

Bryd dine grænser

Grænser er en god ting, for det hjælper dig til at blive i en zone, hvor du har det godt og føler dig tilpas. Men netop derfor kan det også være godt at nedbryde grænserne en gang imellem. På den måde lærer du nemlig nye ting om dig selv, og det ender tit med at være ret sjovt.

En god måde at bryde grænser på er at gøre noget, som du normalt ikke ville turde. Det kan være noget adrenalinpræget, for eksempel at bungee jumpe, springe i faldskærm eller noget tredje. Det kan også være at udsætte dig selv for nogle sociale situationer, som du ikke normalt ville opsøge selv.