xa22

Det kommer unægtelig til at åbne et helt nyt kapitel i ens liv, når man lige pludselig får et barn. Det vil det komme til at gøre både praktisk og mentalt, men det vil forhåbentligt være til det bedre i alle aspekter. Det er i hvert fald det langt de fleste nye forældre rapporterer efter ganske få uger i den nye og stadig lidt uvante rolle som forælder og fuldstændigt ansvarshavende over for et andet menneske af ens eget kød og blod. De nyder at se deres lille ny vokse og udvide sig. Mange nyder endda processen med at finde tøj såvel som motorisk legetøj til det lille spædbarn.

Baby og forældre

Husk friheden

Det betyder selvfølgelig ikke, at man ikke fra tid til anden midt i alle de beskidte bleer og søvnløse nætter kan længes tilbage til dengang, hvor man bare var to, eller hvor man havde sin fuldstændige frihed. Det er også fuldstændig naturligt, og særligt når barnet bliver en smule ældre, kan det faktisk også være enormt vigtigt for jeres indbyrdes forhold såvel som jeres mentale helbred og jeres forhold til barnet, at I kommer lidt uden for hjemmets fire vægge. Det kan I for eksempel gøre ved at dyrke hver jeres hobby eller mødes med gamle venner over en kop kaffe.

 Rejs med dit barn

Sådan klarer I en ferie med den lille

Mange savner desuden også den frihed, der skal til for at kunne rejse ud i verden. Før i tiden ville man nemt bare kunne tage af sted for at hygge sig i en europæisk hovedstad i en weekend. Den slags bliver bare enormt kompliceret, når man skal have et lille barn med. For det første kan det selvfølgelig bliver besværligt at flyve. Det uvante tryk i ørerne vil utvivlsomt sætte gang i gråden hos den lille og dermed være til gene for både jer og alle omkring er. Prøv derfor at vente lidt med at flyve, til barnet er gammelt nok til at forstå, hvad der egentlig foregår.

Derudover er det også vigtigt at have et ekstra øje på den lille, hvis man tager til et usædvanligt varmt sted. Så skal de nemlig have så meget desto mere at spise og drikke. Vær desuden opmærksom på, at de mange nye sanseindtryk kan være enormt udmattende for et lille barn, der måske stadig ikke rigtig har fanget, hvad der sker omkring dem til hverdag. Hav derfor gerne en bæresele med. På den måde kan den lille ligge og sove, mens I nyder jeres nye rejsemål. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at rejse med sit barn. Det kræver bare lidt ekstra forberedelser.