xa22

Fodboldrejser er en af de bedste måder man kan opleve andre kulturer på – og samtidigt få set noget fodbold. Gudskelov er fodbold stadig klart den mest populære sportsgren, så der er mere end rigeligt af destinationer at vælge imellem. Så hvis du og gutterne går og tænker på hvor i nu skal tage hen, så kan i nu hente inspiration her, hvor du kan læse om de allerbedste fodbold destinationer på jorden.

Dortmund

Lad os starte med nabolandet Tyskland, og nærmere betegnet Dortmund. Dortmund er selvfølgelig hjemsted for den store tyske klub Borussia Dortmund, der har hjemmestadion på Westfalenstadion. Ikke nok med at denne første fodboldrejse er til at klare rent distance- og økonomimæssigt, så byder Dortmund også på en masse seværdigheder og kultur. Og hvis i planlægger rejsen ordentligt, så kan det endda være at i kan se Dortmund spille mod ærkefjenderne fra Schalke 04, hvis hjemmestadion ligger blot nogle få kilometer fra Dortmund.

Sport og underholdning

Istanbul

Lidt længere sydpå finder vi den tyrkiske hovedstad Istanbul, der udover at være tæt knyttet til den europæiske kulturs oprindelse også er hjemsted for en masse god fodbold. Ved at vælge Istanbul som jeres næste fodboldrejse vil i dermed være garanteret mellemøstlig mystik i kombination med fantastisk fodbold, og nogle af de mest dedikerede fodboldfans du nogensinde vil møde. Istanbul er b.la. hjemsted for Fenerbahçe, der hører til en af de mest kendte tyrkiske klubber i Tyrkiet.

Buenos Aires

Klichéen er sand. Argentinerne lever og ånder for fodbold, og intet sted ses dette mere tydeligt end i landets hovedstad Buenos Aires. Buenos Aires er ganske enkelt spækket med fantastiske fodboldklubber – faktisk hele seksten af slagsen. Der er dermed nok at se, hvis i vælger at booke billetten til Argentina. Selvom Buenos Aires  selvfølgelig ikke er så billigt som at tage til Dortmund, så er byen dog rigtig billig at opholde sig i – især hvis man tager landets recession i betragtning. Når i så er landet i Buenos Aires, så har i nu muligheden for at se verdenskendte hold, såsom Boca Juniors, San Lorenzo og Independiente. Og så er argentinerne oven i købet et rigtigt venligt folkefærd, der uden tvivl vil få jer til at føle jer velkomne i løbet af ingen tid.

Kunst og kultur

Madrid

Der findes nærmest ingen steder, der er bedre kendt for god fodbold end Spanien, og hovedstaden Madrid skuffer følgelig bestemt ikke i denne henseende. Med tre lokale fodboldklubber i baghånden er underholdningen således garanteret. Blandt disse tæller selvfølgelig Real Madrid, der vist ikke behøver nærmere introduktion, men såmænd også Atletico Madrid. Sidst men ikke mindst finder man den lidt mindre kendte Rayo Vallecano klub, der dog stadig er leveringsdygtige i absolut seværdig fodbold.

Mexico City

Udover dens ry som værende en kriminel og livsfarlig storby, så er Mexicos hovedstad faktisk ikke så ringe endda. Byen er faktisk ganske sikker, hvis blot man holder sig fra de allerværste områder. Med spandevis af kultur, der går tilbage til Mayaerne og Aztekerne, vil i komme til at opleve noget som i ikke lige glemmer med det samme. Og så er der samtidigt rigtig god fodbold oven i hatten. Byen er jo trods alt gammel VM vært, da Danmark for første gang deltog i et VM i 1986 under Danish Dynamite dagene.