xa22

For mange europæere går rejsedrømmene tit ud over Europas grænser, men i virkeligheden er der mange smukke udsigter, kulinariske oplevelser og spændende kulturer på dette skønne kontinent. Bliver du i regionen, er der også mange penge at spare på flybilletter, togbilletter eller benzin, fordi distancen selvsagt er en del kortere end til de andre kontinenter. Man kan endda med lethed vælge en bæredygtig løsning med toget frem for flyet. Går man op i klimaets velbefindende, så burde transportmidlet veje meget, når man overvejer, hvor man skal rejse hen. Europa er således én af de billigste destinationer i klima-regnskabet for danskerne. 

Lige fra de norske fjelde til Italiens restaurenter og fra Frankrigs vine til Hollands kanaler er oplevelserne, eventyrene og menneskene mange. Hermed en opfordring til at give Europas mange spændende lande et velfortjent kig. 

Restaurant i gaden i Mallorca

Prag – find hotellet der matcher din drømme

I Tjekkiets hovedstad, Prag, oplever du en smuk, rustik og historisk storby med store, flotte, klassiske bygninger, der bevidner om byens hårde fortid. I byens snoede gader og stræder får du brug for at finde et hotel, der matcher budget, stil, eller hvad der nu prioriteres, når der skal findes overnatningsmuligheder. 

Det kan være en god ide at finde tilbud fra flere forskellige hoteller. Fordelen ved at finde et billigt sted at sove er, at der er mere plads i budgettet til at tage rundt og udforske byen, opleve seværdighederne, tage på guidede ture eller spise på de lækre restauranter. 

De billige steder bruges kun til tag over hovedet om natten, hvorimod de dyrere hoteller i højere grad inviterer til længere ophold på værelset. Servicen er ofte højere, og mere behjælpelig i forhold til forskellige anbefalinger. Indretningen her er en del finere, og ofte mere historisk korrekt, så fortællingen om Prag rigtig kommer ind under huden på den rejsende. 

Spis Michelin på Mallorca 

Trækker sydens sol dig længere ned, er et andet populært rejsemål måske en overvejelse værd. Spaniens middelhavsø Mallorca byder sammen med sin skønne varme på nogle af verdens smukkeste, hvide strande med palmer og lyst, blåt badevand, en storslået katedral og byliv med arkitektur, der ligger meget langt fra Danmarks. 

Sammen med de mange visuelle oplevelser er der også god mulighed for at nyde øens gode gastronomiske vidundere. Mulighederne er nemlig gode for Michelin på Mallorca. Vil du opleve mad belønnet med en Michelin-stjerne, kan det både foregå flere steder. Både i autentiske omgivelser på en bjergside, hvor maden er nyskabende og med stor respekt for traditionerne, eller på østkysten, hvor maden også er ud over det sædvanlige og med mulighed for at sidde omkring komfuret, hvor man på tæt hånd oplever kokken brilliere. 

Flyrejse til Mallorca

Lang rejsetid til afslapning

Med de gode muligheder for at rejse bæredygtigt med toget, kommer også en del rejsetid, da distancen landene imellem virkelig kan opleves, når der rejses på denne langsommere måde. Tiden kan næsten bruges meditativt på at læse den bog, du altid gerne har villet læse, se film eller kigge ud af vinduet, mens du masserer dine øregange med en god podcast, lydbog eller musik. 

Vigtigt at huske er det, at du ofte på disse lange togture både kan sove liggende, gå på toilet og oplade din telefon eller computer. Togene her fungerer som små lavkvalitets hoteller, og her er altså god mulighed for fordybelse, og det kan blandt andet ske ved hjælp af et nyt spil på telefonen med en masse niveauer. Spil til telefonen kan byde på både strategi og fordybelse samt en mulighed for at slappe af i hovedet. Dog kan det være vigtigt at huske, at skærmens lys ikke er det bedste inden, man skal sove, og god søvn er vigtigt, når du skal ud og opleve verden.