xa22

Som en afveksling til den årlige charterferie er en storbyferie et godt alternativ. En storbyferie kan dyrkes hele året, hvorimod en charterferie som regel er sæsonpræget. På en storbyferie har du tonsvis af muligheder for at opleve en anden kultur. Nogle gange kan der være så mange muligheder med storbyferien, at det kan være svært at vælge i mellem. Derfor får du her nogle bud på, hvad du kan foretage dig på din næste storbyferie.

Nationalret

Spis lokal mad på storbyferien

En stor del af kulturlivet beror som regel på den lokale mad. Mange kulturer har deres helt egen traditioner i forhold til både morgenmad og aftensmad. Også bagværk på lokale konditorier kan variere meget fra storby til storby. 

Prag er kendt for at være et godt sted at spise, da maden som regel er billig og god. En af nationalretterne er Goulash, som er en kødsuppe med grøntsager i. Derudover er de også glade for schnitzel i Prag, selvom man ikke kun kan give Tjekkiet medaljen for dette ret. Generelt er Prag et rigtig godt sted at tage hen, hvis du vil smage nogle forskellige kødretter. Mange af de traditionelle retter består nemlig af kød. 

Desuden er Tjekkiet ikke mindst kendt for deres mange gode øl. Mange af de tjekkiske øl er lyse, om end du sagtens også kan få mørke øl i Tjekkiet. De seneste år er flere og flere mikrobryggerier slået op i byen, hvor du kan smage helt lokalbryggede øl.

Museer og teaterture i Prag

En tur på museum eller i teatret er en god måde at sætte prikken over i’et på din storbyferie. Enhver storby har et museum for samtidskunst og et museum for klassisk kunst. Nogle museer forener endda begge disse traditioner. Kunst siger meget om en given kultur, og derfor er et museum altid et besøg værd på en storbyferie. Læs mere om kulturferie lige her.

I Prag er der mange forskellige museer at gå på opdagelse i. Du kan både finde museer for samtidig kunst og for ældre kunst. Derudover er der også et teknisk museum, hvis du er mere naturvidenskabeligt anlagt. 

Kanalrundfart

Oplev arkitekturen – tag på en kanalrundfart

Mange storbyer har enten en flod eller nogle kanaler, hvori du kan komme på en kanalrundfart. Dette er en hyggelig måde at få set byen og dens unikke bygninger på. Enhver storby har nogle karakteristiske bygninger – det kan være alt fra et parlament, til en kirke eller byens operahus. 

I Prag hedder floden Moldau, også kendt som Vltava, og du kan her komme på kanalrundfart og dermed opleve byen på en hyggelig og uformel måde. Som altid vil der være en guide, der på engelsk forklarer om de seværdigheder, som I sejler forbi. En kanalrundfart plejer at vare mellem 45-60 minutter. Floden er 430 km lang og strækker sig dermed igennem flere områder end blot hovedstaden, Prag.

Prag er kendt for sin særprægede og flotte arkitektur. Byen har mange gotiske bygninger og nogle helt fantastiske broer. Arkitekturen må og skal opleves med egne øjne.