xa22

Når du rejser ud på længere rejser, er det rart at kunne vende hjem til et hus, hvor alt er i orden. Er du væk i især efteråret eller foråret, kan du, alt efter nedbør, forvente at komme hjem til ét stort rod af mos og alger, hvis du ikke har taget dig af hjemmet forinden.

 

Hovedrengøring inden en lang rejse

Det er altid til din fordel at have gjort hele huset rent, inden du tager ud på en lang rejse. Det er rart at komme hjem til, og du skal ikke straks i gang med at rydde op. Det er meget normalt at være træt efter en lang rejse, og du kan få den fred og hvile, du har brug for, ved at gøre hovedrent på forhånd.

 

Således hænger rengøring heller ikke som en tung sky over dig, mens du skal nyde til ferie. Du kan ligefrem glæde dig til at komme hjem til en bolig, der er pæn, ren og ryddelig!

 

En oprydning kan sagtens klare arbejdet, men du bør også tørre støv af, inden du rejser væk. Er du væk i længere tid, vil mere støv nemlig samle sig, og du kan således risikere at komme tilbage til et ubehageligt indeklima. Få tømt vasketøjskurven og træk eventuelt støvsugeren rundt en tur, så skulle du nok kunne komme hjem til en behagelig bolig.

støvsuger

Gør ydersiden klar

Ydersiden er den del af din bolig, der er mest udsat, når du rejser væk. Hvis du bog i lejlighed er det ikke nødvendigvis et problem, men i hus eller rækkehus kan det betale sig at gå til værks, før du tager ad sted.

 

Rens tagrenderne inden ferie. Noget af det bedste, du kan gøre, er at forhindre slam, blade og alger i at hobe sig op. Så kommer du ikke hjem til ubehagelige overraskelser, og naturen kan løbe, som den nu engang gør. En hurtig trimning af haven tillader, at du ikke overvældes af arbejde, når du kommer hjem. Du kan også tage et kig på eventuelle potter i indkørslen, på terrassen eller altanen og tage dig af dem, hvis de har behovet.

 

Du kan godt ignorere ydersiden af din bolig, inden du tager på ferie – men det er dejligt, når det er gjort. Så kan du slappe af på din ferie og vente med arbejdet lidt endnu, også når først du er kommet hjem. På den måde bliver din ferie forlænget og strækker sig ind i tiden, efter du er kommet hjem.