xa22

Det hænder for os alle, at vi spørger os selv, hvordan vi nemt kan blive rige. Vi vender blikket ud mod verden, og tænker over hvordan vi kan opnå succes. På den måde kan vi rejse og være frie til at opleve alle verdens vidundere. 

Mange rige mennesker handler med aktier, men det er nemt at lade sig forvirre af de mange tal og den høje kompleksitet. Dog er det ikke så svært som antaget. Her ser du en guide til hvad aktier og hvordan man nemt tjener penge på aktier. Du kan læse mere om aktier og anden økonomi på Bank-laan.dk.

Rejser_maldiverne

Hvad er en aktie

En aktie er en lille andel af en virksomhed, nærmere bestemt et værdipapir. Værdipapiret er bevis på at du ejer andelen af virksomheden, altså er den en form for kontrakt. Du køber aktien til en pris, som svarer til virksomhedens værdi, altså er en aktie fra en stor eller succesfuld virksomhed dyr mens en aktie fra en lille eller upopulær virksomhed tit er billig. Det handler her om at investere i den aktie man tror mest på. Det er også her aktiemarkedets kompleksitet kommer til syne. Der er væld af faktorer der spiller ind på hvilke aktier der vil stige eller falde i pris. Nøglen er at ”læse” markedet at tænke sig til hvad der kommer til at ske, før det sker. Dette kræver træning og dedikation, men giver en tilsvarende fortjeneste. Noget der er sikkert, er at den samlede velstand kommer til at stige. På denne måde vil du sjældent tabe i det lange løb fordi markedets samlede værdi altid vil stige. 

Den gode handel

Når du bestemmer dig for hvilken, eller hvilke, aktier du vil sætte din lid til, er der en række faktorer der skal tages i betragtning. Et godt sted at starte er her, hvor dyre aktier du vil investere i. Her handler det om at sætte sine penge klogt, da en billig aktie tit har dårlige odds for at stige i pris. Til gengæld til fortjenesten ofte være lavere, hvis man har brugt mange penge på få dyre aktier. Aktier kan til gengæld også være dyre, fordi de er meget stabile. På den måde har du større sandsynlighed for at tjene mange penge, selv om fortjenesten ofte er mindre. Køber man mange billige aktier, kan man til gengæld sprede sine penge mere, og dermed spille på mange heste samtidig. 

diagram i vækst

Læs markedet rigtigt

Når markedet skal læses, er det vigtigt at tænke frem i tiden. Selvom mange ting er dybt uforudsigelig, står det dog klart at nogle industrier formentlig vil vokse. Det kan fx være en virksomhed der er vokset stabilt over lang tid. Det kan være et fødevarefirma eller en forhandler af et materiale der er stort behov for. Det handler om at gætte hvad behovet bliver i fremtiden, og hvis et firma længe har haft styr på deres målgruppe, er det sandsynligt at de bliver ved at have det.