xa22

Prag er hovedstaden i Tjekkiet. Der bor 1.198.094 mennesker i byen. Prag er en by der egner sig godt til ferier og weekendture, hele året rundt. Der er masser at tage sig til i Prag, hvad enten du er barn, ung eller voksen.

Prag året rundt

Vejret i Prag afhænger jo selvfølgelig af hvornår på året du skal afsted. Vejret i Prag er ikke så forskelligt fra vores vejr i Danmark, derfor kan du stort set pakke efter årstiden, som du ville gøre det herhjemme. Prag er smuk og betagende i alle årets 12 måneder, og du bør besøge byen på forskellige tider af året, og opleve alt hvad byen har at byde på.

prag

Vinter i Prag

Ligesom herhjemme er der sjældent store mængder sne i Prag. Dog er det utrolig smukt når der ligger et lille lag hvid sne i den betagende by. Prag er en yderst populær by omkring jul og nytår. Der er masser af julemarkeder med boder der lokker.

Her kan du købe julegaverne, lækre specialiteter og en glue wein til at varme dig på. Det bliver ikke helt vildt koldt i Prag i vinteren, så derfor kan du roligt besøge byen i de kolde måneder.

Efterår i Prag

Hvis du tager turen til Prag i efterårsferien skal du pakke både den kortærmede og den langærmede. Prag kan nemlig godt give en god lun sensommer, men ligesom herhjemme kan du også risikere at vejret er for koldt til korte ærmer.

Prag er et dejligt sted at besøge i efteråret, da der er lidt færre turister end i sommeren og foråret. Derfor kan du få lov at se og besøge alle de mange turistattraktioner uden at stå i timelange køer.

Forår i Prag

Foråret, menes af mange, at være det bedste tidspunkt at besøge den Tjekkiske hovedstad. Her begynder det at være rigtig dejlig varmt, så du kan sidde med en lokal øl i solens stråler. Foråret er også populært fordi du får dejlig varmt vejr, men uden at det bliver kvælende varmt, som en sommer i en storby godt kan gå hen at blive.

Påsken er et dejligt tidspunkt at besøge byen, ikke kun på grund af varmen, men også fordi at i påsken bugner det med påskemarkeder og boder rundt omkring i byen.

prag

Sommer i Prag

Juni, juli og august er de varmeste måneder i Prag. Gennemsnits temperaturen i sommermånederne er 22 grader, dog kan det godt føles lidt varmere når du befinder dig i en storby. Der er mange turister i Prag i sommeren, og dette kan for nogen blive lidt for meget. Til gengæld er der også meget at opleve i Prag i sommeren, blandt andet en masse skønne udendørs koncerter.

Selvom vejret er varmt i sommeren bør du huske at pakke en paraply, da det er i månederne maj til september at der falder mest nedbør. Hvis du besøger Prag i sommeren og har brug for en tur ud at bade, kan du tage sporvognen ud til Prag 6. Her finder du et naturområde der hedder Divoká Šárka, og netop her finder du en dejlig badesø.

Klargør din ferie

Uanset hvornår du rejser på ferie er der et par vigtige ting du lige skal huske at få styr på. Du bør investere i en timer på lyset i din bolig, sådan at lyset tænder og slukker engang imellem. Dette vil give et indtryk af at nogen er hjemme, og derfor er du i mindre risiko for tyveri og ubudne gæster.

Hvis du som mange andre danskere er blevet glad for de populære måltidskasser, skal du huske at afmelde din måltidskasse i den periode du er ude at rejse. På denne måde undgår du at de lækre råvarer står og bliver for gamle, fordi du ikke er hjemme til at spise dem.