xa22

Skal i på sommerferie, weekendtur, efterårsferie eller måske afsted i juleferien? Så er Prag en perfekt destination. Byen har utallige ting at byde på for hele familien og hele året rundt. Prag kan byde på historie, kultur, arkitektur og meget, meget andet.

Prag – Den gyldne stad

Prag er hovedstaden i Tjekket. Der er 10,2 millioner indbyggere i Tjekkiet, hvoraf ca. 1,3 af millioner bor i Prag. Tjekkiet blev medlem af NATO i 1999, hvis du gerne vil læse mere om hvad dette betyder kan du læse mere her. Prag går under navnet ”den gyldne stad” og siges at være en af de smukkeste byer i Østeuropa.

Valuta

Udover at være en meget smuk by, er Prag også en af de billigste storbyer i Europa at besøge. Du får ca. dobbelt så meget for dine penge i Prag, end hvad du ville få i London eller Paris. Dette skyldes i stor grad at Prag har deres egen valuta der hedder Koruna. 1 dansk krone svarer til ca. 3,5 Koruna.

Hvad skal du opleve i Prag?

Der er mange ting du kan opleve i Prag, og det er nok svært at se det hele på en ferie, men så er det jo heldigt at du bare kan vende tilbage en anden god gang, og se det du ikke nåede første gang.

Øl i lange baner

Prag, og i det hele taget Tjekkiet, har masser at byde på for øl entusiaster, og rundt omkring i byen kan du besøge de små mikrobryggerier og smage deres forskellige øl. Mange steder kan du bestille en ”øl platte” hvor du kan smage et forskelligt antal øl i mindre glas. Prag er også kendt for deres guidede pupcrawls hvor gæsterne kommer rundt på forskellige pups og smager noget nyt alle steder.

prag

Kultur

Prag har også meget at byde på indenfor kultur. Prag har masser af scener der laver teater, musical, koncerter og danseforestillinger. De fleste forestillinger er på Tjekkisk, men på det store scener har de engelske tekster på en skærm over scenen. Prag er også kendt for deres Black Light Theater, hvilket egner sig godt til både børn og voksne da der ikke er noget tale, men masser af farver og kreativitet.

Karlsbroen

Karlsbroen går henover floden Vltava i centrum af Prag. Byggeriet af broen startede i 1357 og stod færdigt i starten af det 15. århundrede. Når du går henover broen vil du se de mange smukke statuer der står hele vejen hen af broen, og samtidig kan du kigge i de mange små boder på broen hvor du kan købe alt fra smykker, malerier, fade, tallerkner osv.

Vituskirken

Vituskirken er et imponerende syn både indvendigt og udvendigt. Kirken tog ca. 600 år at bygge og er et arkitektonisk vidunder. Du skal dog væbne dig med tålmodighed da der ofte er lang kø for at komme ind i kirken, men det er helt sikkert ventetiden værd. Den ældste del af kirken er fra 1300- tallet, og først i 1929 blev den sidste sten lagt.

prag

Orloj – det astronomiske ur

Orloj er nok et af de største seværdigheder i Prag, og hver dag vil du se en masse mennesker stå foran uret og vente på at det slår. Uret sider på et tårn på rådhuset i den gamle bydel – Stare Mesto. Det blev bygget i 1410 af mester Hanus. Historien fortæller at Hanus blev blindet da uret var færdig, fordi man ville forhindre at han byggede et lignende ur i en anden by. Hvert timeslag mellem kl. 9-21 kan man se et lille ”spil” hvor fire figurer kommer til syne under urets skive. Ovenover uret ses de 12 apostle.

Prag har meget mere at byde på end du kan læse i denne tekst, så det er bare med at komme afsted og opleve det hele selv. Har du fået lyst til at læse mere om Prag, eller om andre spændende rejsedestinationer kan du klikke her.