xa22

Har du nogensinde oplevet at du på en rejse løb tør for penge? Det er ikke sjovt lige pludselig at stå i en fremmed by i et fremmed land uden flere kontanter på lommen. Uanset om du virkelig løb tør for penge, eller om du blot havde så lidt tilbage at du var nødt til at sige nej til en masse oplevelser, er det en situation man for alt i verden gerne vil undgå at ende i.

Hvis det nu alligevel sker, hvad gør man så? Læs med her, og få tre idéer til hvad du kan gøre hvis du ikke har flere penge tilbage på kontoen i udlandet.

Lån fra din opsparing

Har du en opsparing du ellers har lovet dig selv ikke at bruge nogle penge fra, kan du i denne situation blive nødt til at låne penge fra den. Selvom at det på ingen måde er godt for selvtilliden at skulle bruge penge, man ellers højtidligt havde lovet en selv ikke at bruge, kan det være den sidste løsning.

Det er trods alt bedre at bruge lidt penge fra opsparingen for så ikke at skulle bekymre sig om pengeproblemer på sin rejse, end at skulle leve af havregryn på den ferie, som man havde glædet sig så meget til. Du kan også altid betale din opsparing tilbage når du senere får penge igen!

Lån under ferien

Sælg nogle af dine ting

En anden måde hvorpå man kan skaffe penge mens man er i udlandet, er ved at sælge nogle af de ting, som man har medbragt. Det er selvfølgelig aldrig fedt at skulle af med nogle af de ejendele man er glad for, men hvis ikke man har en opsparing at kunne tage af, kan det være yderst nødvendigt.

Du kan derfor undersøge mulighederne for at sælge ud af dine ting på rejsen, og på den måde skrabe nogle kontanter sammen, så du kan overleve på din tur. Det er selvfølgelig ikke sjovt, men du kan blive nødt til det hvis du er helt flad.

Optag et midlertidigt lån

En tredje mulighed man kan benytte sig af for at få flere penge, er at optage et midlertidigt lån. Der er nemlig mange låneudbydere som man kan gå til for at få en ekstra slat penge til resten af turen. Har man ikke en opsparing at gå til, og har man ikke lyst til at forsøge at sælge nogle af ens ting, kan et hurtigt lån være den løsning, som man ender med at skulle tage.

Ved du at du hurtigt vil kunne betale pengene tilbage senere, kan du med fordel tage et lån med en kort løbeperiode. Formår du at betale pengene tilbage inden for perioden, vil du hurtigt kunne have det lån ude af verden igen. Sørg blot for at bruge din sunde fornuft før du låner. Husk også at spørge dig selv en sidste gang, om det virkelig er nødvendigt med det lån. Tænker du dig godt om, skal det nok lykkedes med et midlertidigt lån.