xa22

Prag er en af perlerne i Europa, og dette kan især ses i julemåneden. Byen tager sig nemlig usædvanligt smuk ud i denne tidsperiode. Dette viser sig nemlig også i det store antal turister, som byen oplever i netop december måned. med et generelt tørt (men koldt) klima kan det derfor anbefales at booke billetten og få pakket kufferten hurtigst muligt

Vejret

Med en gennemsnitlig daglig temperatur på et sted mellem 0 til 3 grader er det bestemt ikke en sydhavsferie, når du ankommer til Prag i december. Desuden er der oftest også overskyet med ganske få dagstimer. Dette har til gengæld den fordel, at du kommer til at kunne se byens mange smukke julelys på den bedst tænkelige måde. Du skal blot huske at pakke vinterfrakken.

Jul og nytår

Beklædning

Mange lag er nøglen til ikke at fryse i Prag i december. Sørg derfor for at pakke termoundertøj, varme bukser, trøjer, handsker og huer med i kufferten; og selvom det sikkert ikke bliver relevant, så husk også en paraply – bare for en sikkerheds skyld.

Julemarkedet

Et af de største trækplastre i december er uden tvivl det berømte julemarked, der bugner af vaskeægte julestemning. På dette tidspunkt vil bygningerne omkring den nærliggende gamle rådhusplads desuden oplyses, hvilket blot tilføjer endnu mere romantik til hele affæren.

Hvis du vil have lidt ekstra penge at bruge på markedet, kan du længere nede læse lidt om SMSlån.

Fritid og familie

Juleaften

Hvis du skulle være så heldig at holde juleaften i den tjekkiske hovedstad, så skal du være forberedt på at springe juleanden over. Tjekkerne fejrer nemlig jul med karper, hvilket du bestemt ikke bør snyde dig selv for. Det traditionelle tjekkiske juletræ minder desuden om det danske, og dette dekoreres smukt med æbler, slik og traditionelle tjekkiske dekorationer. Eneste forskel er, at det ikke er julemanden der kommer med gaverne, men i stedet spædbarnet Jesus. 

Nytårsaften

Årets sidste dag afsluttes med et ordentlig brag af en fyrværkerifest. Synet af Prags mange hyggelige gader oplyst af det smukke fyrværkeri, er et syn der fuldt er billetpengene værd.

Tag et mindre lån

December er som bekendt en dyr måned, så hvis der skulle være lidt lavvande i kassen, så kunne det være en god idé at dække dine juleferieudgifter med et mindre online lån. Tag f.eks. et mobil lån eller SMSlån. Disse vil nemlig typisk være mindre, så du ikke behøver sætte dig i unødig gæld for at komme afsted.