xa22

For mange mennesker er ferietid lig med ren afslapning, men der er faktisk også sundhedsmæssige fordele ved at tage fri fra hverdagens stress og jag og i stedet tage en tur sydpå. Prag er en spændende destination, der giver dig et autentisk blik ind i pulserende østeuropæisk storbykultur.

Tank kroppens melatonin på ferien

Der er mange gode grunde til, at du bør tage en tur til Prag. Ferietid betyder også tid til at tanke op rent mentalt og fylde kroppen med vitaminer og mineraler, der holder dig sund. En afslappende ferie er også den perfekte måde at få styr på de naturlige hormoner, der holder kroppens døgnrytme i balance, blandt andet melatonin. Der er en lang række naturlige kilder til melatonin, blandt andet gennem mad som bananer, ris, tomater og appelsiner. Du finder det hele i Prags snørklede gademarkeder, der bugner af friske frugter og grøntsager.

Når du udsætter din krop for sollys, dannes der også helt naturligt melatonin. Besøg Prags gader i foråret eller sommermånederne. I det tidlige forår minder vejret meget om det danske, men fra maj og frem til sidst på sommeren, er gennemsnitstemperaturen typisk mellem 25 og 35 grader. En rejse sydpå er den perfekte måde at komme væk fra diverse skærme og elektroniske apperater og nyde et helt nyt sted.

Prag aften

En kulturel smeltedigel

Byen stammer fra det tidlige syvende århundrede og det historiske centrum er tilmed at finde på UNESCOs Verdensarvsliste.

I Prag finder du noget for enhver smag: Hvad enten du trives med at knipse smukke billeder af storslående arkitektur fra en svunden tid, ynder at sætte gaflen i lokale specialiteter eller helst vil indånde knivskarp luft mellem høje bjergtinder.

Prag er, som mange andre byer i Centraleuropa, en unik smeltedigel af tradition og modernitet, hvor identiteter og stilarter smelter sammen. Det kommer blandt andet til udtryk i arkitekturen, hvor middelalderkirker og minimalistiske glasfacader mødes i byen. Du kan eksempelvis besøge Prags storslåede borg fra år 870, der har huset konger fra samtlige af historiens store riger.

Tag derefter turen ind på Václavské Námesti, Prags store shopping-gade, og indånd det moderne Prag med sine dyre butikker, kulinariske oplevelser og livlige natteliv. Også Karlsbroen, Sankt Vitus-katedralen og Prags 600 år gamle astronomiske ur er seværdigheder, du ikke må gå glip af.

Gode rejsetilbud til Prag

Du kan ofte finde gode rejsetilbud med fly direkte til Prag. Fra Danmark kan du komme til Prag fra lufthavnene i både København, Billund, Aalborg og Aarhus. Fra København er der endda op mod tre fly i hverdagene og turen tager kun halvanden time. Hvis ikke du selv trives med at planlægge rejsen, kan du i stedet købe en pakkerejse, hvor det eneste du selv skal sørge for, er at pakke kufferten. Så er der mere tid til afslapning og at nyde turen både til Prag og hjem igen.

Hvis du føler dig ekstra eventyrlysten, er der fra Tjekkiets hovedstad gode rejsemuligheder videre rundt til de omkringliggende lande. Af nævneværdige byer i nærheden af Prag er Berlin i Tyskland, Krakow i Polen og Wien i Østrig.

Du kan forlænge ferien ved at leje en bil, booke en af de lokale og billige langtursbusser eller bestille en flybillet fra Prag og ud i verden.

Prag