xa22

Skal I en tur til Prag, er maden selvfølgelig en central del af oplevelsen. Det er altid spændende at opleve nye køkkener, og alle lande har hver deres spændende madkultur, der siger ligeså meget om befolkningen som landets attraktioner og historie. Der er flere forskellige måder, hvorpå du og din(e) rejsepartner(e) kan få helt igennem vidunderlige madoplevelser, når I er i Prag. Det handler mest af alt om at gribe mulighederne og springe ud i det. Her får du forslag til, hvordan I skal gribe spisningen an, når I besøger Tjekkiets skønne hovedstad.

Panorama-Prag

Besøg fantastiske restauranter

Tidligere har Tjekkiet måske ikke været et af de lande, som man har forbundet med en storslået madkultur. Men der er faktisk ingen grund til at gå uden om de lokale restauranter, for der findes rigtig mange lækre tjekkiske retter. 

Det er god, gedigen og en smule tung mad, som I først og fremmest vil støde på. Blandt andet kan du få mange lækre supper med forskellige slags kød og grøntsager på de fleste restauranter med lokalt køkken. Gryderetter er også i høj kurs, og de bedste af dem har kogt i mange timer, inden de serveres. Så er fjerkræ ligeledes populært, og I vil blandt andet kunne få serveret en hel and med forskelligt tilbehør. Det forbinder vi typisk med jul herhjemme, men ikke i Tjekkiet, hvor anden spises året rundt. Ofte vil I få serveret en sprød, grøn salat til de retter, I bestiller, hvilket fungerer rigtig godt, fordi de fjerner noget af tungheden i måltiderne.

Hvis I er mere til pizza, burgere eller måske sushi, er der dog også god mulighed for at nyde den slags mad. Der findes et utal af forskellige restauranter i Prag, så selv de kræsne kan relativt nemt finde frem til favoritterne, hvis blot I leder lidt.

Kvinder laver mad

Lav mad af lokale råvarer  

En lidt overset, men rigtig god, måde at rejse på er at leje en lejlighed med køkken og stå for madlavningen selv. I behøver selvfølgelig ikke gøre det sådan hver eneste aften, men I kan eventuelt dele dagene op, så I går ud og spiser halvdelen af tiden og laver mad selv resten. 

Det kan være super hyggeligt at gå på opdagelse i lokale supermarkeder og på forskellige markeder rundt omkring i byen, og det er altid spændende at eksperimentere med nye råvarer. Som bekendt er det også ret billigt at handle i Prag, så I vil hurtigt finde ud af, at I kommer rigtig langt for ikke særligt mange penge.  

Hvis I har lyst til at eksperimentere med lokale opskrifter, kan I eventuelt spørge nogle af de sælgere, som står hos slagtere og grønthandlere. I kan ligeledes søge på nettet efter tjekkiske opskrifter, men sørg for at gøre det på engelsk, for ellers kan det være meget begrænset, hvad der kommer frem. Hvis I har lyst til mere dansk mad, som I kender hjemmefra, er det selvfølgelig helt i orden. Så finder I simpelthen bare yndlingsopskrifterne frem og stiller gryderne på blusset. Selv velkendte retter kan få en lidt mere spændende og eksotisk smag, når vi bruger andre råvarer og indtager dem under nye himmelstrøg.