xa22

Det er fantastisk at komme ud og opleve nye kulturer og se imponerende bygningsværker i fremmede lande. Men det kan godt gå hen og blive dyrt at rejse – især hvis man ikke har lyst til den helt billige form som rygsækrejsende på hostels. En måde at tjene penge på, der bliver mere og mere populær, er at blive iværksætter. 

kridttegning

Hvad er iværksætteri?

Iværksætteri eller entreprenørskab er når en privatperson får en ide til en ny service eller et nyt produkt og starter en virksomhed ud fra det – og dermed sætter noget i værk, sådan som navnet antyder. Personen der starter og driver denne virksomhed kaldes så for en iværksætter. Iværksætteri er vigtigt for et samfund, da det sørger for at der bliver tilført en ny værdi til samfundet. Denne værdi kan både være i form af ideen, der er til nytte for samfundet, men også i økonomiske aspekter og ved at det skaber arbejdspladser.

Få en god ide

Det første og vigtigste trin ved at blive iværksætter er at få ideen. Dette kan også være det sværeste trin, hvis man ikke på forhånd har en ide om, hvor det skal bære henad. Her er det vigtig at tænke kreativt og ud af boksen. Tænk over, hvad du synes, der mangler i din hverdag. Kunne man evt. løse det med et nyt produkt? Eller tænk over, hvor i samfundet, du synes, der er problemer. Måske kunne man gøre noget ved det. 

Når man siger, at man skal finde en ny ide, betyder det ikke, at man skal opfinde noget helt nyt, hvor der aldrig er set noget lignende før. Det kan også bare være en forbedret version af noget, som allerede findes. Der var f.eks. opfundet isterninger før isterningeposen blev lanceret, men ikke desto mindre, blev det meget nemmere at lave isterninger efter isterningeposens opfindelse.

Lav en forretningsplan

Når først ideen er fundet og udviklet, er du kommet til næste vigtige fase i iværksætteriet – nemlig at gøre ideen til virkelighed. Det er nu du skal finde ud af præcis, hvordan du kan få produceret et evt. produkt, hvor meget det vil koste at føre ideen ud i livet, og hvad du vil forvente at tjene ind på ideen i første omgang. Du skal også tænke på, om du skal have flere ansatte og hvem det skulle være. Hvor meget kan du klare selv, og hvad skal uddelegeres? Sidst men ikke mindst, skal du også tænke på, hvordan du vil gøre folk opmærksomme på din virksomhed, og hvordan du vil reklamere for den. Du kan finde tips til dette på https://erhvervsguiderne.dk/

Mand kigger på planer

Søg sponsere

Det kan godt være dyrt at starte en ny virksomhed op. Heldigvis er der mange muligheder for at få diverse tilskud til opstarten. Netop fordi iværksætteri er så værdifuldt for samfundet, som tidligere nævnt, er der mange hjælpepakker at få til nye iværksættere. Både fra det offentlige, men faktisk endnu mere fra private virksomheder og fonde, der gerne vil hjælpe – nogle gange mod at få lidt tilbage, når virksomheden er godt i gang, men andre gange også helt gratis eller til gengæld for lidt reklame. 

Så nu er det bare at komme i gang med at udvikle den næste isterningepose.