xa22

Tiden kan kun gå for langsomt, når vi venter på at skulle på ferie. Især de sidste uger snegler sig afsted, og så kan det faktisk være en god ide at tage hul på nogle projekter, du ellers har glemt. Der er nemlig mange ting, vi går og forsømmer, som egentlig er vigtige – også selvom det måske ikke lige er det meste spændende i verden. Så hvad venter du på? Læs med her, og bliv mindet om, hvad du kan lave, imens ud tæller ned til ferien.

Hus

Få styr på de praktiske opgaver derhjemme

Du har sikkert en liste fyldt med ting, der skal ordnes derhjemme. Hvis du ejer en lejlighed eller et hus, er der altid et eller andet projekt, du bør gå i gang med. Nu, hvor du går og er så utålmodig, er det derfor oplagt at gå i gang med alle de der småting, du normalt ikke gider. For når du venter på at skulle på ferie, går tiden jo så frygteligt langsomt.

For eksempel kan du jo gå i gang med at tænke over, hvordan du bedst muligt gør dit hjem mere bæredygtigt. Det er noget, vi alle bør overveje, så det er bestemt ikke spild af tid. For eksempel kan du jo tænke over, om du måske skal have fat i en varmepumpe eller nogle solceller.

Det kan også være, du ikke har været helt god nok til at holde styr på haven. Det gør ikke noget, for nu har du heldigvis chancen. Du kan jo for eksempel fjerne ukrudt, beskære eller måske endda få sat den hæk op, du så længe har drømt om. Du ved helt sikkert bedst selv, hvor du er bagud, så det handler egentlig bare om at komme i gang. Så kan du i hvert fald også holde ferie med god samvittighed.

motion

Kom i gang med motionen

Går du stadig og forsikrer dig selv om, at du nok skal komme i gang med nytårsforsættet i næste uge? Sådan er vi nok mange, der har det, men nu kan du i stedet udnytte din ventetid og komme i gang i dag – eller i hvert fald i morgen.

Det er altid hårdt at starte på noget nyt, men det er så faktisk også den værste del. Når først du er kommet i gang med at motionere fast, er det slet ikke så slemt. Samtidig er der masser af sunde følgevirkninger, som du får ovenikøbet. 

Blandt andet lever folk, der dyrker motion, i gennemsnit længere end dem, som ikke gør. Derfor er der bare ikke nogen grund til at udsætte det mere. 

Uanset hvordan du bedst kan lide at bevæge dig, er der masser måder, du kan komme i gang på. For eksempel kan du jo melde dig ind i dit lokale fitnesscenter eller en løbeklub. Det vigtigste er bare, at du får taget hul på tingene og holder fast. Du drømmer om Prag, men i dag handler det om at få bevægelsen med. Så køb den romaskine, sæt den op derhjemme, og kast dig ud i det.