xa22

Forsinkelser, aflysninger og mistet bagage. En flyrejse kan byde på mange komplikationer og forhindringer. Derfor er det vigtigt, du har styr på dine rettigheder. Mange tænker, det ikke rammer dem, men for selv den mest rutinerede flypassager kan sådanne situationer opstå.

Rettigheder ved forsinket, beskadiget eller forsvundet bagage

En forsinket, ødelaget eller forsvundet kuffert kan skabe en forhindring på rejse. Heldigvis er der internationale regler på området, om end egen rejseforsikring i mange tilfælde vil dække bedst.

  • Rettigheder ved forsinket bagage: Er din bagage forsinket, har du ret til køb af tandbørste, undertøj og andet nødvendigt indhold på flyselskabets regning. Der er ikke et maksimalt beløb, men vær dog realistisk.
  • Rettigheder ved ødelagt bagage: Er din kuffer, taske eller anden bagage blevet ødelagt af flyselskabet, skal de dække udgifterne i forbindelse med reparation eller køb af nyt.
  • Rettigheder ved forsvundet bagage: Er din bagage forsvundet, vil flyselskabet maksimalt dække for ca. 10.000 kr. Her er det værd at undersøge din indboforsikring, da den typisk dækker mere omfattende.

forsinket fly der venter på at lette

Rettigheder ved forsinket eller aflyst fly

Et forsinket eller aflyst fly kan være til stor irritation. Du kan dog have ret til erstatning i et sådant tilfælde. Det er dog sjældent at flyselskabet oplyser om dette, da de dermed undgår at kompensere. Vil du gerne blive klogere på dine rettigheder i denne sammenhæng, så klik her eller læs med herunder.

Rettigheder ved aflyst fly

Hvis dit fly er blevet aflyst, har du krav på refusion af hele billetprisen. Du kan også vælge at finde en ny billet, som flyselskabet skal betale. I de fleste tilfælde har du også ret til økonomisk kompensation, hvis dit fly aflyses.

Størrelsen af den økonomiske kompensation afhænger dog flyrejsens længde, destination og øvrige omstændigheder. Endvidere, så er der omstændigheder, der vil forårsage, at du ikke har krav på økonomisk kompensation.

Rettigheder ved forsinket fly

I tilfælde af et forsinket fly, har du også krav på økonomisk kompensation. Kompensationens størrelse afhænger af flyrejsens længde, ventetiden og den endelige destination.

Ved forsinkelse kan du ligeledes have krav på gratis forplejning, hotelophold, to gratis telefonopkald samt gratis transport mellem valgt hotel og lufthavn.